DEM Parti'den Ilginç Ihraç

Halklarin Esitlik ve Demokrasi Partisinde (DEM Parti) ön seçimle Batman Belediye Es Baskan Adayi gösterilen Mehdi Öztüzün, bir maçta protokol tribününde yer alan HÜDA PAR Batman adayi Serkan Ramanli ile ayni fotograf karesinde yer aldigi gerekçesiyle partisinden ihraç edildi.

Batman’da 25 Subat’ta Batman Petrolspor ile Anadolu Üniversitesi arasinda oynanan futbol müsabakasinda maçi taraftarlar arasinda HÜDA PAR Batman Belediye Baskan Adayi Serkan Ramanli ile birlikte izledigi sirada yan yana fotografi çikan DEM Adayi Mehdi Öztüzün ile ilgili parti içerisinde çikan rahatsizligin ardindan partiden yapilan açiklamada, konunun partinin ilgili kurullarinca incelenmekte oldugunu duyurmustu. Açiklamada, "Dün bir futbol karsilasmasinda yasanan durum, halkimizda ve degerli ailelerimizde büyük bir tepkiye ve infiale neden olmustur. Öncelikle tüm halkimizi ve deger ailelerimizi yasananlar karsisinda sükunete çagiriyoruz. Söz konusu durum, partimizin ilgili kurullarinca incelenmekte olup, genis degerlendirme daha sonra yapilacaktir" denilmisti.

25 Subat’tan bu yana partiden açiklama yapilmamasi üzerine Mehdi Öztüzün, 9 Mart tarihinde sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Halkimizin bilgilendirilmesi gerekir, açiklama yapilmayacaksa ben yapmak zorunda kalacagim” dedi.

Partiden açiklama gelmemesi üzerine dün sosyal medya hesabindan tekrar açiklama yapan Öztüzün, kasitli bir sekilde hedef gösterildigini savundu.

“Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarimiz ile herhangi bir bagi ve iliskisi kalmamistir”

Bugün DEM Parti’ye yakin bazi sivil toplum kuruluslarindan olusan "Batman Kurumlar Koordinasyonu” adi verilen olusum ile toplanan DEM Parti Yönetimi toplanti sonrasi açiklama yapti.

Açiklamada, “Yurtsever halkimiz ve demokratik kurumlarimizin olaganüstü çagrisi üzerine yapilan de su karara varmistir; Halkimiz ve partimiz açisindan önemli bir seçim sürecinin içindeyiz. Partimiz bu sürece hazirlanirken 31 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Esbaskan adaylarimizin halk oylamasiyla seçilecegini kamuoyuna açiklamis ve adaylarimiz büyük bir seffaflikla halk tarafindan belirlenmistir. Gelinen asamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadin iradesine karsi tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarimiz ile herhangi bir bagi ve iliskisi kalmamistir. Öztüzün’ün belediye esbaskan adayimiz olmadigini kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA