Çiftçi Babanin Sampiyon Kizi Avrupa Sampiyonu Olmak Için Çok Çalisiyor

Bayburt’ta 5 senedir güres sporuyla ilgilenen çiftçi babanin Türkiye sampiyonu kizi Beyza Akkus, Avrupa sampiyonu olmak için yogun antrenman programindan geçiyor. U17 Türkiye Sampiyonasi ve U20 Türkiye Sampiyonasi’nda Türkiye birincisi olan Akkus’un simdilerde hedefinde ise Avrupa sampiyonlugu var.

Antrenörü Mustafa Çiftci gözetiminde 2023 Cumhuriyet Kupasi Güres Turnuvasi’nda ikincilik, 2023 U17 Türkiye Sampiyonasi’nda Türkiye ikinciligi ve 2023 Okul Sporlari B Kategorisinde ikincilik elde eden Beyza Akkus, bu yil Afyonkarahisar’da düzenlenen Buse Tosun U17 ve U20 Türkiye Sampiyonasi’nda birincilige adini yazdirarak Türkiye sampiyonu oldu.

Ailesinin ve antrenörü Mustafa Çiftçi’nin destekleriyle Türkiye sampiyonu olan, Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmek için var gücüyle çalisan Akkus, "5 senedir güres sporuyla ilgileniyorum Afyonkarahisar’da düzenlenen U17 ve U20 Sampiyonasi’nda Türkiye sampiyonu oldum. Hedefim Avrupa sampiyonu olmak, bunun için çok ciddi çalisiyorum" dedi.



Sampiyona babadan tam destek

Maddi manevi kizinin her zaman arkasinda olan baba Ensar Akkus kizlarinin her zaman destekçisi olacagini söyleyerek, "Iki kizim da güres sporuyla ilgileniyor. Kizlarim bana güres sporunu yapmak istediklerini söylediler, ben de bu spor erkek sporu siz yapmazsiniz dedim. Bunu söylerken kizlarima güveniyordum açikçasi, onlar da bana kendilerinden emin bir sekilde baba biz bu sporu yapacagiz dediler. Tamam kizim madem istiyorsunuz, o zaman ben size maddi-manevi her türlü destegi verecegim dedim, bu sekilde bu yola girdik. Beyza sampiyonluk için hazirlanirken onun destekçisi oldum, antrenörümüz Mustafa hocanin da gayreti, basarisi bana destek verdi" ifadelerini kullandi.

"Beyza bilek gücünü organik beslenmeye, tarlada çalismaya borçlu"

Kizi Beyza’yi tarlada çalistirarak, organik yedirip içirerek bugünlere getiren Ensar Akkus, "Ben kizlarimin güreste daha iyi yerlere gelebilmeleri, kendilerini gelistirmeleri için çiftçilik yapmaya devam ediyorum. Kizlarimi tarlaya götürdüm, onlari borularda çalistirdim. Beyza bilek gücünü tarlada çalismaya borçlu. Organik beslenmenin yani sira tarlada çalismanin çok faydasi oldu. Beyza ve ablasini adeta erkek gibi yetistirdim. O ruh onlarda oldugu için her zaman da sag olsunlar basarili oldular. Çevremizden de güzel tepkiler aliyoruz, Ensar’in kiziyim dediklerinde, dogru Ensar’in güçlü olurlar diyorlar. Beyza’dan sadece basarisinin devamini istiyorum, ben her zaman arkasindayim. Basarilar onunla olsun" seklinde konustu.

Kaynak: İHA