Abdullah Avci'nin, Fenerbahçe'ye Karsi Ilginç Istatistigi!

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda Fenerbahçe’yi agirlayacak olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci, bordo-mavili takimin basinda sari-lacivertlilere karsi çiktigi 5 maçin 3’ünü kazanirken, sadece 1 kez maglup oldu. Ayrica tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe’yi maglup ettigi bu karsilasmalarda rakibini liderlik koltugundan da etti.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda Trabzonspor, 17 Mart Pazar günü sahasinda Fenerbahçe ile karsilasacak. Bordo-mavililerde Teknik Direktör Abdullah Avci’nin Fenerbahçe’ye karsi olan istatistigi de dikkat çekiyor. Avci, bordo-mavili takimin basinda sari-lacivertlilere karsi çiktigi 5 müsabakada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maglubiyet aldi.

3 kez zirveden indirdi

Abdullah Avci, Trabzonspor’un basindayken Fenerbahçe’ye karsi kazandigi mücadelelerde rakibini ayni zamanda zirveden de indirdi. 2021-2022 sezonunda 19 puanla Vitor Pereira yönetimindeki lider Fenerbahçe’yi 3-1’le geçerek zirveye yerlesen Avci idaresindeki Trabzonspor, 2022-2023 sezonunun 15. haftasinda 29 puanla liderlik koltugundaki Kanarya’yi 2-0 maglup ederek sari-lacivertli ekibin koltugunu kaybetmesine neden olmustu. Bu sezonun 11. haftasinda zirvedeki namaglup Fenerbahçe’yi evinde 3-2 yenen Karadeniz temsilcisi, hem Kadiköy’de 26 yil sonra galibiyet yasamis hem de rakibini bir kez daha liderlikten etmisti.

Avci ve Kartal karsi karsiya

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, 11. kez rakip olacak. Iki teknik adam arasinda oynanan 10 müsabakada Avci, 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 maglubiyet yasadi.

Kaynak: İHA