Trabzonspor'dan Sert Açiklama

Trabzonspor Baskan Yardimcisi Taner Saral, bordo-mavili takimin Süper Lig’in 30. haftasinda sahasinda Fenerbahçe ile oynayacagi karsilasmaya iliskin açiklamalarda bulundu. “Sampiyonun kim olacagi, kendi hedefleri dogrultusunda mertçe ve emin adimlarla ilerleyen Trabzonspor’un umurunda degil” diyen Saral, Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki’nin Trabzonspor maçina yönelik ifadelerine de tepki gösterdi.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda Trabzonspor, 17 Mart Pazar günü evinde Fenerbahçe’yle karsilasacak. Trabzonspor Baskan Yardimcisi Taner Saral da Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki’nin, sari-lacivertlilerin dün aksam sahasinda Pendikspor ile oynadigi maçin ardindan yaptigi açiklamalara cevap verdi.

Saral, “Bu hafta sonu agirlayacagimiz bir takimin yöneticisi olan bu arkadas, Pendikspor karsilasmasinin hemen ardindan bizim maça yönelik olarak ‘sapkadan tavsan çikartma’ örneklemesi yaparak, daha simdiden hepimizin artik alistigi, Merkez Hakem Kurulu’nu ve federasyonu baski altina alma çalismalarina basladi.

Madem ‘sampiyon olacagim’ diyorsun, o zaman Trabzon’a gelirken baskalarindan medet ummayacaksin. Bu tür ifadelerle milleti kiskirtmayacaksin. Sahaya çikip futbolunu oynayacaksin ve 90 dakikanin sonunda iyi olan kazanacak. Hepsi bu kadar” ifadelerini kullandi.

"Maçin sonucunu etkileyecek herhangi bir hakem karari istemiyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu’na da çagrida bulunan Taner Saral, Trabzonspor’un yillardir hakemlerin verdigi yanlis ve kasitli kararlar yüzünden magdur oldugunu ve sampiyonluklarinin çalindigini savunarak, “Hakemleri baski altina almayi adet edinerek sampiyonluga ulasanlarin, özellikle de bu sezon bir çok maçini ‘sapkadan çikartilan tavsan’ ile kazananlarin, utanmadan Trabzonspor maçinda ‘hakem hatasi istemiyoruz’ çagrisi aslinda ‘bizi kurtarin, bu yarisin içinde tutmaya devam edin’ çigligidir. Yani yeni bir tavsan beklentisidir. Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzon’a atanacak hakemlere ve VAR’da oturacak arkadaslara, hiçbir sekilde baskiya boyun egmek zorunda olmadiklarini hatirlatsinlar. Onlar, ligdeki bütün takimlarin maçlarini ayni özenle yönetmek ve özellikle bu sezon sikça sahit oldugumuz ligin en tepesindeki iki takima ayricalik tanima refleksinden uzak durmak zorundadir. Bu maçin sonucunu etkileyecek herhangi bir hakem karari istemiyoruz. Hem ligde hem kupada kendi hedeflerine kilitlenmis büyük Trabzonspor camiasinin tek beklentisi adaletin disina çikilmamasidir. Haftalardir sahit oldugumuz tiyatrolarin Trabzon’da tekrarlanmasinin camiamizda neden olacagi tepkiyi düsünmek dahi istemiyoruz. Eger yasanir ise bu ise bulasanlarin hakemlik kariyerlerinin ne sekilde sonlandigini bütün futbol kamuoyu bilmektedir” diye konustu.

Kaynak: İHA