Siirtli Ögrenciler, Wushu Kung-Fu Balkan Sampiyonasi'na Hazirlaniyor

Siirt’te Wushu Kung-Fu sporculari, yapilacak olan Wushu Kung-Fu Balkan Sampiyonasi’na iddiali hazirlaniyor.

Yalova’da 16-28 Subat 2024 tarihlerinde düzenlenen Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyonu Sampiyonasi’ndan 9 madalya ile dönmeyi basaran Siirtli sporcular, Wushu Kung Fu Balkan Sampiyonasi’na katilmak için çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Türkiye Wushu Federasyonu Siirt Il Temsilci Edip Dalkiliç, 16-28 Subat tarihinde Yalova’da düzenlenen Türkiye sampiyonasinda 1 Türkiye sampiyonu, 3 Türkiye ikinciligi, 5 tane de Türkiye üçüncülügü elde ettiklerini söyledi.

Türkiye sampiyonasina çok emek vererek geldiklerini belirten Dalkiliç, "Sporcularim da çok güzel bir emek verdi ve emegimizin karsiligini fazlasiyla aldik. Simdiki hedefimiz Balkan Sampiyonasi, Balkan Sampiyonasi’ndan sonraki hedefimiz de Avrupa sampiyonasi olacak" dedi.

Türkiye sampiyonasinda minkler yas kategorisinde ikinci olan 12 yasindaki Umut Dalkiliç, kung-fu yaptigini ve en sevdigi spor dali oldugunu belirterek, "Türkiye sampiyonasina gittim, ikinci oldum. Uluslararasi müsabakalara hazirlaniyorum" diye konustu.

Sporu çok sevdigini ve özellikle bir kiz olarak içinden gelerek yaptigini dile getiren 15 yasindaki Eylem Akman ise, "Türkiye’de birinci oldum. Türkiye’den sonra Balkan sampiyonasi var. Balkandan sonra Avrupa sampiyonasi var. Onun için hazirlaniyorum. Bu tür sporlar toplum içerisinde çok fazla ön yargiyla karsilaniyor. Kiz olarak bu sporu kendi çabalarimla ve kendi içimden gelerek yapiyorum. Bu sporu seviyorum. Yaptigimdan da çok memnunum" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA