Egribel'e Tünel Yapildi, Eski Yol Kayak Pistine Dönüstü

Giresun’u Sebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle Sivas iline baglayan 2 bin 200 metre rakimli Egribel Geçidi’ne tünel yapilinca kis aylarinda kullanilmayan eski yol kayak pistine dönüstü.

Tünelinin hizmete girmesiyle kullanilmayan 2 bin 200 rakimli Egribel Geçidi, bu kez kayak sporuyla ilgilenenleri bir araya getirdi. Egribel-Sebinkarahisar güzergahinda zirveye tirmanan macera sever bir grup daha sonra kayak takimlarini kusanarak kullanilmayan eski yolda kar üzerinde kilometrelerce kayak yapmanin heyecanini yasadi.

Kayak sporuna elverisli cografi yapisiyla dikkat çeken Egribel’in eski yolunun dogal pist olusturdugunu söyleyen Yusuf Hasirci, “Sebinkarahisar’da yasiyorum ve doga sporlarini seviyorum. Egrübel’de tünel açilinca kullanilmayan eski yol güzergahinda kayak denemesi yapmak istedim. Oldukça da keyifli anlar yasadik. Zaman zaman baska illerde kayak yapan arkadaslari da davet ettik onlarla da burada kayak yaptik. Egribel’in eski yolu dogal bir kayak pisti olarak belki de Türkiye’nin en uzun pisti diyebiliriz. Zaman zaman Egribel zirvesine arazi aracimizin arkasina bagladigimiz halatlara tutunarak çikiyoruz. Sonra da kilometrelerce eski yol güzergahinda kayak zevkini yasiyoruz. Ulasima kapali olan yolun dogal pist olusturmasi ve tehlikesinin olmayisi da bizi buraya yönlendirdi. Umarim gelecek yillarda bu bölge gerçek bir kayak pisti olarak degerlendirilir. Ayrica Eylül ayindan nisan ayi ortalarina kadar da kayak yapmaya uygun bir mevsime sahiptir" dedi.

Kaynak: İHA