Avrupa'da Haftaya Milli Futbolcular Damga Vurdu

Avrupa’nin önemli liglerinde top kosturan milli futbolcular, haftaya damga vurdu. Ispanyol devi Real Madrid’in 19 yasindaki oyuncusu Arda Güler, eflatun-beyazlilarda ilk golünü kaydederken, Portekiz temsilcisi Benfica’nin formasini giyen Orkun Kökçü de 1 gol, 1 asistle yildizlasti. Sakatligi sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalan Enes Ünal, Ingiltere Premier Lig takimi Bournemouth’ta ilk gol sevincini yasadi. Bundesliga 2’de Nürnberg’de oynayan Can Uzun ve yine ayni ligde Schalke O4’teki Kenan Karaman da 1 gol, 1 asistle ön plana çikti.

Avrupa’nin farkli liglerinde top kosturan milli futbolcular, bu hafta gösterdikleri performanslarla ön plana çikti. Ay-yildizli oyuncular, attiklari goller ve yaptiklari asistlerle takimlarina puan kazandirdi.

Arda Güler ilk golünü atti

Sezon basinda Fenerbahçe’den, Real Madrid’e transfer olan Arda Güler, yasadigi sakatliklar sebebiyle takimdan uzak kalmis ve form tutmakta zorlanmisti. Son haftalarda Teknik Direktör Carlo Ancelotti’nin, yavas yavas sans vermeye basladigi Arda, çalismalarinin karsiligini Celta Vigo karsisinda aldi. LaLiga’nin 28. haftasinda sahasinda Celta Vigo ile karsilasan Madrid, rakibini 4-0 maglup etti. Karsilasmanin 89. dakikasinda oyuna giren Arda Güler, 90+4’te müsabakanin sonucunu belirleyen golü kaydetti.

Arda, LaLiga’da 4 mücadelede 26 dakikada forma giydi ve ilk gol sevincini dün aksam yasadi.

Orkun Kökçü’den 1 gol, 1 asist

Portekiz Premier Lig’in 25. haftasinda Benfica, Estoril’i agirladi. Ev sahibinin 3-1 kazandigi maçta milli futbolcu Orkun Kökçü, 1 gol, 1 asistle takima galibiyeti getiren isim oldu. 15. dakikada Orkun’un golüyle 1-0 öne geçen Benfica, 45+2’de Marcos Leonardo ile durumu 2-0’a getirdi. 49. dakikada Orkun Kökçü’nün asistiyle Tiago Gouveia’nin kaydettigi golle Benfica durumu 3-1 yapti ve mücadele bu skorla sona erdi.

Orkun Kökçü’nün 81 dakika kaldigi maçta Estoril’in tek golü de 22. dakikada Rodrigo Gomes’ten geldi.

Portekiz Premier Lig’inde 19 karsilasmada sahada olan Orkun, 3 gol, 7 asistlik performansa ulasti.

Enes Ünal yeni takiminda golle tanisti

Ingiltere Premier Lig’in 28. haftasinda Bournemouth, Sheffield United ile 2-2 berabere kaldi. Konuk ekip, 27. dakikada Gustavo Hamer ve 64. dakikada Jack Robinson’un attigi gollerle 2-0 öne geçti. 74. dakikada Dango Ouattara ile farki 1’e indiren ev sahibinde Enes Ünal, 62. dakikada oyuna dahil oldu. Enes, 90+1. dakikada fileleri sarsarak takimina 1 puan getirmeyi basardi.

Enes, Bournemouth’la ligde çiktigi 5. maçinda ilk golüne imza atmis oldu.

Kenan Karaman 1 puani getirdi

Almanya 2. Bundesliga 25. hafta maçinda Schalke 04 ile Paderborn karsi karsiya geldi. Milli futbolcu Kenan Karaman, 32. dakikada penaltidan attigi golle Schalke’yi 1-0 öne geçirdi. Lasme ile 50. dakikada evi sahibi takimi durumu 2-0’a getirirken, Paderborn ise 60. dakikada Zehnter ve 78. dakikada Kinsombi ile beraberligi yakaladi. 86. dakikada Klaas ile 3-2 öne geçen Paderborn’a cevap, 90+2. dakikada Kenan Karaman’in asistinde Topp’tan geldi ve müsabaka 3-3 sona erdi.

Kenan, Schalke 04’le ligde 20 maçta 10 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

Can Uzun firtinasi devam ediyor

Almanya 2. Bundesliga’da Nürnberg’de top kosturan ve geçtigimiz günlerde milli takim tercihini Türkiye’den yana kullandigini açiklayan Can Uzun gollerine devam ediyor. Can, son olarak takiminin Magdeburg ile ligde oynadigi maçta attigi tek golle Nürnberg’i galibiyete tasidi.

18 yasindaki futbolcu, 2. Bundesliga’da 22 karsilasmada 13 gol, 1 asistle ön plana çikti.

Kaynak: İHA