2023 Deaflympics'te Heyecan Sürüyor

Erzurum’da düzenlenen 20. Isitme Engelliler Kis Olimpiyat Oyunlari’nda (Deaflympics) heyecan yapilan müsabakalarla devam etti.

Alp disiplininde dev slalomda madalyalar sahiplerini buldu. Konakli Kayak Merkezi’ndeki yarislara erkeklerde 25, kadinlarda ise 12 sporcu katildi.

Erkeklerde altin madalyayi Italya’dan Luca Lorenzi, gümüs madalyayi Japonya’dan Yusuke Murata, bronz madalyayi ise Avusturya’da Christoph Lebelhuber elde etti. Türk sporculardan Idris Simsek 2.21.52’yle 16., Ali Çat 2.39.69’la 17. olurken, Hamdi Yagci diskalifiye oldu. Kadinlarda ise altin madalyayi Avusturya’dan Melissa Koeck, gümüs madalyayi Yuki Takae, bronz madalyayi ise Avusturya’dan Johanna Koetti elde etti.

2023 Kis Deaflympics’te futsal erkeklerde finalin adi: Iran-Japonya

Futsalda Aziziye Kapali Spor Salonu ve Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda erkeklerde yari final ve klasman maçlari oynandi. Yari finallerde Japonya, Ispanya’yi 2-0, Iran Brezilya’yi 3-0 yenerek finale yükseldi. Final maçi 12 Mart’ta 12.30’da oynanacak. Bronz madalya maçinda ise ayni gün Ispanya ile Brezilya karsilasacak. Klasman maçlarinda ise Türkiye, Italya’ya 5-8 klasmani maçinda 9-4 yenildi. Milli takim 7. maçinda 12 Mart’ta Cezayir’le karsilasacak.

2023 Deaflympics Curling’te grup maçlari tamamlandi

Erzurum Curling Salonu ve Sürat Pateni Salonu’nda kadinlarda 4, erkeklerde 8 müsabaka yapildi. Kadinlarda Türkiye son maçinda Ukrayna’ya 14-2 yenildi. Türkiye, gruptaki 7 maçini da kaybetti. Erkeklerde ise gündüz maçinda Italya’ya 8-6 yenilen Türkiye, aksam seansinda ise Isviçre’ye 9-2 kaybetti. Türkiye, gruptaki 8 maçini da maglubiyetle tamamladi.

Kaynak: İHA