Selahattin Baki Açiklamasi 'Bakalim TFF, Trabzonspor Maçinda Sapkadan Nasil Bir Tavsan Çikartmayi Planliyor?'

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Pendikspor maçi sonrasi hakem kararlarini elestirerek, “Bakalim TFF, Trabzonspor maçinda sapkadan nasil bir tavsan çikartmayi planliyor? Onu da hep beraber görecegiz” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasinda Fenerbahçe, sahasinda karsilastigi Pendikspor’u 4-1 maglup etti. Sari-kirmizililarda Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, karsilasmanin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Vefat eden Eski Fenerbahçe Baskani Tahsin Kaya’ya Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine baslayan Selahattin Baki, “Kendisinin ismi tarihte yerini zaten almistir ama üzüntülü bir iki gün geçiriyoruz. Kendisine camiamiz adina Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum ve tüm sevenlerine de sabir diliyorum” dedi.

Maçin hakemi Kadir Saglam’in yönetiminden memnun olmadiklarini vurgulayan Baki, “Hakem maça hiç iyi niyetli baslamadi. Bu durum zaten herkesin malumu. Pendikspor’un 70 dakika boyunca sahada türlü türlü provokasyonlarina ve gerginliklerine izin verdi. Pendiksporlu futbolcularin bu dakikadan daha önce kart görmeleri gerekirdi. Hatta oyundan ihraç edilmeleri gerekirdi. Bugün VAR’dan gelen uyari olmasa penaltimizi da vermeyecekti. Bu tür futbol oynayan bir takimin ve bu sekilde performans gösteren bir hakemin, Süper Lig’de olmasi Türk futboluna ihanettir. Ilk yari 58 dakika oynanmis. Topun oyunda kalma süresi 23 dakika. Biliyorsunuz ikinci yariya da 10 dakika ilave süre eklendi. Bu iki örnek bile aslinda sahada nasil bir hakem performansinin oldugunu net bir sekilde ortaya koyuyor” diye konustu.



“Futbolcu arkadaslarimiz adeta kültür soku yasadilar”

Avrupa kupalari ile Süper Lig’deki hakem performanslarinin çok farkli oldugunu söyleyen Baki, “Daha 3 gün evvel Avrupa’nin son dönemlerde en flas ve dinamik futbol oynayan, kendi liginde açik ara puan farkiyla lider olan takimlarindan bir tanesiyle korakor bir mücadele verdik. Çok iyi bir futboldu. Tarafli tarafsiz herkes keyif aldi. Oradaki hakem performansini yasayan futbolcu arkadaslarimiz, bugün adeta kültür soku yasadilar. Ama biz bugünü de atlattik. Yüksek karakter, tutku ve hirsla. Bakalim TFF, Trabzonspor maçinda sapkadan nasil bir tavsan çikartmayi planliyor? Onu da hep beraber görecegiz” ifadelerini kullandi.

“Baskanimiz önemli açiklamalarda bulunacak”

Hafta içi Fenerbahçe Baskani Ali Koç’un gündeme dair özel açiklamalarda bulunacagini dile getiren Selahattin Baki, “Takimimizi tebrik ediyorum. Türlü türlü gerginliklere ve provokasyonlara ayak uydurmadilar. Takimlarini eksik birakmadilar. Hocamiza, oyuncularimiza ve bir saniye boyunca bile takimlarini desteklemekten vazgeçmeyen taraftarimiza tesekkür ediyorum. Baskanimiz Ali Koç, çarsamba günü çok önemli açiklamalar yapacak. Bu açiklamalari sadece Fenerbahçeliler degil, Türk futbolunu takip eden herkesin dikkatle takip etmesini tavsiye ediyorum. Çünkü bize karsi koalisyon var diyerek ortaligi yangin yerine çevirenler, bugün kurulan koalisyonun bir parçasi olduklarini net bir sekilde ortaya koydu. Dolayisiyla yapilan bu algilarla alakali, sike iftiralariyla alakali, FETÖ ile alakali son derece önemli ve yasanmis örneklerle açiklamalari olacak baskanimizin” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA