Eren Safak Açiklamasi 'Emeklerimizin Çalindigi Için Çok Üzgünüz'

Pendikspor Yardimci Antrenörü Eren Safak, Fenerbahçe’ye yenildikleri için üzgün olduklarini belirterek, “Emeklerimizin çalindigi için çok üzgünüz” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasinda Pendikspor, deplasmanda karsilastigi Fenerbahçe’ye 4-1 maglup oldu. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Pendikspor Yardimci Antrenörü Eren Safak, “Maça iyi basladigimizi düsünüyoruz. Rakibe karsi nasil durdurmamiz gerektigini, duran top çalismalarimizi nasil reaksiyon göstermemiz gerektigini çalistik. Maçin ikinci yarisinda ciddi olarak degisti. Tünelde bazi oyuncular hakeme yüklendi. Daha sonra ikinci yarisinda bu sekilde etkilendi diye düsünüyorum. Ikinci yari basladigimizda çok fazla geriye çekilmeyi düsünmüyorduk. Çok kolay fauller çalininca mecbur kaldik. Bazi oyuncularda zorunlu degisiklige gittik. Özellikle Welinton’un pozisyonu faul verebilirsiniz ama kirmizi kart gerektiren pozisyon oldugunu düsünmüyoruz. 3. golde Rassoul’e net faul vardi. Hakem arkadasimiz bunu da görmemezlikten geldi. Takimimizla gurur duyuyoruz” diye konustu.



“Emeklerimizin çalindigi için çok üzgünüz”

Kirmizi-beyazli kulübün puan tablosunda kritik pozisyonda oldugunu belirten Safak, "Ciddi anlamda yatirim yapilmis durumda. Fenerbahçe çok büyük camia saygi duyuyoruz. Ama bize de saygi duymalarini istiyoruz. Tamamen hakem aldi oyunu rakip takima verdi. Milli takim arasinda takima dokunuslar yapmayi düsünüyoruz. Bugün yenildigimiz için emeklerimizin çalindigi için çok üzgünüz” dedi.

Safak, Teknik Direktör Ibrahim Üzülmez’in kirmizi kart gördügü pozisyonla ilgili sorulan soruya, “Normal bir sekilde itiraz ediyordu, saha içerisine girdigi için hakem kirmizi kart gösterdi. Kararlar verilirken o tarz da tepkiler olabiliyor” yanitini verdi.

“Türkiye’deki hakemlerle Avrupa’da kurallar ayni oldugunu düsünmüyorum”

Türkiye ligi ile Avrupa kupalarinda oynanan maçlardaki hakem kararlari hakkinda konusan Safak, “Türkiye’deki hakemlerle Avrupa’da kurallar ayni oldugunu düsünmüyorum. Oradaki seyir zevki çok daha iyi oldugunu düsünüyorum. Hakem arkadaslarimiz bize destek olmasi lazim çok kolay kartlar çikmamasi lazim, kolay fauller çalinmamasi lazim, mücadeleye müsaade edilmesi lazim” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA