Edin Dzeko Açiklamasi 'Bizim En Az Normal Sartlarda 6-7 Farkla Önde Olmamiz Gerekiyor'

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko, Pendikspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada enerjilerini topla alakasi olmayan seylerle kaybetmek istemediklerini söyleyerek, “Bizim en az normal sartlarda 6-7 farkla önde olmamiz gerekiyor” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasinda Fenerbahçe, konuk ettigi Pendikspor’u 4-1’lik skorla maglup etti. Mücadelenin ardindan Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu Edin Dzeko basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Zor bir maç oldugunu, fakat taraftarlarinin da yardimiyla bu zor maçin üstesinden gelmeyi basardiklarini söyleyen Dzeko, “Ilk yarida top oyunda ne kadar kaldi bilmiyorum. Gerçekten utanç verici. Çünkü ilk defa olmuyor. Bu durum bizi de geriyor. Kendi stadimizda bu tarz seyleri ilk defa görmüyorum. Hakemler de buna müsaade ediyor. Maç 2 dakika oynaniyor, 5 dakika duruyor. Sonra 1 dakika oynaniyor 5 dakika duruyor. Bu tarz durumlarda da bizim takimimiz sari kartlar görüyor. Her maçta ilk 15 dakika 2-3 sari kart görüyoruz. Gerçekten garip bir durum” diye konustu.



“Disaridan Türk futboluna bakildiginda güzel bir imaj oldugunu düsünmüyorum”

Devre arasinda takim arasinda yaptiklari konusmadan bahseden Edin Dzeko, “Bu tarz seylere enerji harcamamiz gerektigini konustuk. Bu tarz olaylarin olmasini degistiremiyoruz. Her maç bu tarz seyler olmaya devam ediyor. Hatta bu tarz seylerin olmasina her maç daha fazla izin veriliyor. Dolasiyla bizim de buna düsmemiz gerektigini kendi aramizda konustuk. Çünkü futbol böyle oynanmaz. Bu sekilde oyunun durmamasi gerekiyor. Türk futbolu açisindan disaridan bakildiginda güzel bir imaj oldugunu düsünmüyorum. Ilk yarinin 23 dakika oynanmasi utanç verici” seklinde konustu.



“Bizim en az normal sartlarda 6-7 farkla önde olmamiz gerekiyor”

Sampiyonluk yarisini degerlendiren 37 yasindaki futbolcu, “Bizim en az normal sartlarda 6-7 farkla önde olmamiz gerekiyor ama degiliz. Bizim her maçimiz çok zor geçiyor. Su anda 3 sari karti olan 10 oyuncumuz var. Bu da garip bir durum. Sanki hakemler diger maçlarda sari kartini unutuyorlar. Eger sampiyonluk yarisi yüzde 50, yüzde 50 diyeceksek hakemlerinde adil sekilde davranmalari gerekiyor. Eger maçlar saha içinde kazanilacaksa belirtmis oldugum gibi hakemlerin de yüzde 50, yüzde 50 esit bir sekilde davranmasi gerekiyor. Farkli olmamasi gerekiyor. Biraz daha Avrupa maçlarini izlemeleri gerektigini düsünüyorum. Maçlari nasil yönettiklerini izlemeleri gerekiyor. Orada aldigimiz 3-0’lik galibiyet ve hakemin performansina bakarsak bu durumun çok garip olmadigini düsünüyorum. Avrupa’daki hakemler takima göre karar vermiyorlar, ne görüyorlarsa onu çalisiyorlar” ifadelerini kullandi.

“Enerjimizi topla alakasi olmayan seylerle kaybetmek istemiyoruz”

Bugün kendini daha fazla yaslanmis hissettigini söyleyen Dzeko, “Çünkü enerjimi gereksiz birçok konuya odaklamam gerekti. Gerçekten utanç verici bir durum bizler futbol oynamak istiyoruz. Bu tarz seylerle vakit kaybetmek istemiyoruz. Enerjimizi topla alakasi olmayan seylerle kaybetmek istemiyoruz. Kazandigimiz zaman ben mutluyum. Kaç gol attigimin benim için bir önemi yok. Benim için önemli olan takimima yardim etmek. Kariyerimde de her zaman bu sekilde oldu. Bazen gol atmadigim zaman oluyor, takim gol attiysa ben mutluyum. En önemli sey benim için budur” dedi.



“Bizim tek istedigimiz hakemlerin iki takima da esit sekilde davranmalari”

Süper Lig’in 30. haftasinda deplasmanda oynayacaklari Trabzonspor mücadelesini degerlendiren Dzeko, “Ben de o maçin hakem kararlari merak ediyorum. Bizlerin yardima ihtiyaci yok. Bizim tek istedigimiz hakemlerin iki takima da esit sekilde davranmalari. Kararlarini ayni sekilde vermeleri. Ondan sonra maçi kazanabiliriz, kaybedebiliriz. Bu tarz seyler olabiliyor futbolda ama önemli olan her takima ayni sekilde davranmalari” diye konustu.



“Evimizde oynadigimiz her seferde tüylerim diken diken oluyor”

Iç sahada oynadiklari maçlarda çok puan kaybettiklerini aktaran Dzeko, “Aslinda tam tersi olmasi gerekiyor. Evimizde kendi taraftarlarimizin önünde oynadigimiz maçlarin bizler için daha kolay olmasi gerekiyor. Bunun neden gerçeklestigi hakkinda bir fikrim yok. Belirtmis oldugunuz gibi çok fazla puan kaybettik. Belki de söyle bir durum oluyor, evimizde oynadigimiz maçlarin kolay olabilecegini düsünüyoruz. Ama kolay maç diye bir sey yok. Belki deplasmanda oynadigimiz zaman maçin zor olacagini düsünerek daha çok konsantre oluyoruz. Bu durumun sebebi bu olabilir. Kendi adima ben bir baski hissetmiyorum. Oyuncudan oyuncuya degisebiliriz. Belki bazi oyuncular baski hissediyor olabilir. Bunun da normal oldugunu düsünüyorum. Özellikle genç oyuncular için bu durumun normal oldugunu düsünüyorum. Ama bizlerin yapmasi gereken kendi taraftarimizin önünde oynadigimiz zamana bundan keyif almak. Bu güzel atmosferin keyfini çikarmak. Futbolda baski olacaktir. Baski futbolun bir parçasi, zaman zaman bu baskiyi iyi yönde kullanabilirsiniz. Biz oyuncularin gerilmemesi gerektigini düsünüyorum. Tek düsünmemiz gereken taraftarimizin olusturdugu harika atmosferdir. Evimizde oynadigimiz her seferde tüylerim diken diken oluyor” diye sözlerini sonlandirdi.

Kaynak: İHA