Hidayet Türkoglu Açiklamasi 'Izlanda Karsisinda Son Saniyede De Olsa Kazanmak Degerliydi'

Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, A Milli Erkek Basketbol Takimi’nin, 2025 Avrupa Basketbol Sampiyonasi Elemeleri’nde Izlanda karsisinda son saniye de olsa galip gelmesinin önemli ve degerli oldugunu söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Medicana arasinda Basketbol Ligi ana sponsorluk anlasmasi imzalandi. Organizasyonun ardindan TBF Baskani Hidayet Türkoglu ve Medicana CEO’su Reha Özkaya, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Geçtigimiz pazar günü 2025 Avrupa Basketbol Sampiyonasi Elemeleri’nde Izlanda ile oynan müsabakada milli takimi yalniz birakmayan taraftarlara tesekkür eden Baskan Hidayet Türkoglu, “Herkesin bildigi gibi Türkiye Basketbol Ligi, hem ulusal hem de uluslararasi arenada marka degerini üst seviyelere tasimaya devam ediyor. Kulüplerimizin Avrupa’daki basarisi bizi her geçen gün gururlandiriyor. Bu anlamda da Türkiye Basketbol Ligi’ne bakis açisi çok anlamli ve degerli olmustur. Bugün de ülkemize 30 yili askin süredir hem saglik hem de spor anlaminda çok degerli yatirimlar yapmis olan Medicana ile isbirligi yapmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu tip anlasmalar basketbola olan ilginin artmasinda çok degerlidir. O yüzden basta Reha beye ve tüm Medicana markasinin çalisanlarina tesekkür ediyorum. Umarim bu isbirligi uzun yillar sürecek bir anlasma olur. Hem Medicana grubunun hem de Türk basketbolunun mutlu olacagi bir süreç olur” diye konustu.



“Önümüzde güzel bir yaz süreci var”

Milli takimin galibiyetinden dolayi mutlu olduklarini fakat performansin yetersiz oldugunu vurgulayan Baskan Hidayet Türkoglu, “Öncelikle kazanmak tabii her zaman hem motivasyon anlaminda hem de tecrübe anlaminda bizleri mutlu ediyor. Ama her seyden önemlisi bu salonu hinca hinç dolduran taraftarimiz için önemli bir heyecan süreci oldu. Biz olaylara yönetici olarak farkli bakiyoruz. Kazandigimiz için mutluyuz ve katilacagimiz turnuva için olumlu bir adim olarak görüyoruz. Rakibimiz Izlanda’da olsa, son saniye kazanmis da olsak bizim için degerliydi. Takima yeni katilan Tarik Biberovic’in de takimla birlikte bu heyecani yasamis olmasi da tabii ki bizim için çok degerliydi. Önümüzdeki süreçlerde de kendimizce yapmamiz gerekenleri net bir sekilde gördük. Bu süreç her zaman farkli olmustur. Milli takim her zaman bu tip organizasyonlarin var olmasina vesile olmustur. Bu tip maçlarin bu sekilde kazanilmasi sevindirse de düsündürmüyor degil. Önümüzde güzel bir yaz süreci var. Gerekli adimlari yavas yavas atacagiz. Bizi sürekli destekleyen, salonu dolduran ve sonrasinda tebrik eden herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



Reha Özkaya: “Hidayet Türkoglu’nun sahadaki dik durusu bize her zaman güç verdi”

Medicana CEO’su Reha Özkaya ise Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne ana sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduklarini belirterek, "Türkiye basketbolunun örnek sporcusu olan Hidayet kaptan ile birlikte olmaktan da ayri bir heyecan ve onur duyuyoruz. Çünkü biz onu her zaman büyük bir sevkle izledik. Bazen televizyondan bazen de canli izledik. Onun o sahadaki dik durusu, takimi toparlayan durusu bize her zaman güç verdi. Türkiye’nin en ihtiyaç duydugu dönemlerde onun sicak eline ihtiyacimiz vardi. Biz de bugün imzalari atarken, elimiz sicakti. Insallah Türk basketboluna ugurlu gelecegimize inaniyoruz. Spor ve saglik alaninda hizmet vermeye baslayali 34 yil oldu. Bu sürecin 32 yilini Medicana’da geçirdik. Açikçasi bugün baskanla birlikte keyifli bir gün yasiyoruz. Uzun sürecek bir anlasma olmasini diliyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA