Hatayspor Ile Fenerbahçe 8. Randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda deplasmanda oynayacagi Hatayspor ile ligde 8. kez karsi karsiya gelecek.

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda Fenerbahçe, yarin saat 19.00’da deplasmanda Hatayspor ile karsilasacak. Mücadele öncesi sari-lacivertliler, 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 maglubiyetle topladigi 70 puanla ikinci sirada bulunuyor. Bordo-beyazlilar ise 6 galibiyet, 11 beraberlik ve 10 maglubiyetle 29 puanla 16. sirada yer aliyor. Ligde son 2 maçini kazanan Fenerbahçe, yarin aksam sahadan 3 puanla ayrilarak zirve yarisina devam etmek istiyor.

Ligde 8. randevu

Süper Lig’de 4. sezonunu yasayan Hatayspor ile Fenerbahçe, ligde 7 kez karsilasti. Söz konusu müsabakalarda sari-lacivertliler 1’i hükmen 6 defa sahadan galip ayrilirken, 1 maç da berabere sonuçlandi. Rakibi karsisinda maglubiyet yasamayan Fenerbahçe, rekabette 17 gol atarken, Hatayspor ise 4 kez gol sevinci yasadi. Ligin ilk yarisinda Kadiköy’de oynanan karsilasmayi ev sahibi ekip, 4-2’lik skorla kazanmisti.

Fenerbahçe’de 3 eksik

Fenerbahçe’nin Ganali stoperi Alexander Djiku, Kasimpasa mücadelesinde gördügü sari kartla cezali duruma düstü. Djiku, Hatay deplasmaninda takimini yalniz birakacak. Sakatliklari süren Joshua King ile Irfan Can Kahveci de yarin forma giyemeyecek.

5 futbolcu kart sinirinda

Fenerbahçe’de, Hatayspor karsilasmasi öncesi 5 futbolcu sari kart ceza sinirinda bulunuyor. Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder ve Ismail Yüksek sari kart ceza sinirinda bulunan isimler. Bu futbolcular yarinki maçta sari kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Pendikspor karsisinda takimini yalniz birakacak.

Sari-lacivertliler deplasmanda kaybetmedi

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda 13 maça çikti. Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasimpasa, Pendikspor, Besiktas, Kayserispor, Istanbulspor, Gaziantep FK, Basaksehir, Antalyaspor ve Çaykur Rizespor’u maglup eden sari-lacivertliler, Adana Demirspor ile berabere kalarak 37 puan topladi. Fenerbahçe, deplasmanda oynadigi maçlarda rakip fileleri 30 kez havalandirdi. Kanarya, dis sahada oynadigi 9 lig maçinda ise kalesini gole kapatti.

9 yil sonra İçel’de maça çikacak

Geçtigimiz yil yasanan deprem felaketi nedeniyle bu sezon maçlarini İçel Stadyumu’nda oynayan Hatay temsilcisi, Fenerbahçe’yi bu statta agirlayacak. Sari-lacivertliler, 9 yil sonra İçel’de resmi bir maça çikacak. Fenerbahçe, son olarak Süper Lig’in 2015-2016 sezonunda İçel Idmanyurdu takimi ile bu statta karsilasmisti.

Ismail Kartal ile Volkan Demirel 3. kez rakip

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal ile Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, ligde üçüncü kez rakip olacak. Geride kalan 2 maçta Kartal, Fenerbahçe’nin basindayken, Demirel de Fatih Karagümrük ve Hatayspor’u çalistiriyordu. Ismail Kartal, bu karsilasmalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Atilla Karaoglan düdük çalacak

Hatayspor ile Fenerbahçe arasinda oynanacak müsabakayi hakem Atilla Karaoglan yönetecek. Karaoglan’in yardimciliklarini Cevdet Kömürcüoglu ve Abdullah Bora Özkara yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Tugay Kaan Numanoglu olacak.

Kaynak: İHA