Dosd Meram Down Sendromlu Özel Milli Judoculari Agirladi

Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi (DOSD Meram), Meram, Konya’da kampta bulunan down sendromlu özel milli judoculari misafir etti. DOSD Meram’i ziyaret eden özel milli judocular, ziyaret ettikleri 80 Binde Devr-i Alem Parki’nda da eglenceli vakit geçirdiler.

Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi (DOSD Meram), 19-26 Mart tarihleri arasinda Antalya’da gerçeklestirilecek Trisome Games müsabakalarina hazirlik için Konya’da kampta bulunan Özel Sporcular Federasyonu Judo Milli Takimi sporcularini agirladi. Öncelikle DOSD Meram’i ziyaret eden özel milli judocular, antrenörleri ile birlikte merkezde egitim alan arkadaslari ile tanistilar, merkezi gezerek egitimleri izlediler. Down sendromlu milli sporcular bu ziyaretlerinin ardindan 80 Binde Devr-i Alem Parki’na geçerek keyifli vakit geçirdiler ve gönüllerince eglendi.

“Özel sporcular ülkemizi temsil etmenin gururunu yasiyorlar”

Ziyaretlerden ve DOSD Meram’in yakin ilgisinden duydugu mutlulugu dile getiren Özel Sporcular Federasyonu Judo Milli Takimi’nin Antrenörü Hamza Selen, “Sporcularimiz, kamp yogunluguna böyle güzel bir ara vermis olmaktan dolayi çok mutlu oldular. Onlarin mutlulugu bizim mutlulugumuzu daha da katladi. 19-26 Mart tarihleri arasinda Antalya’da gerçeklestirilecek Trisome Games müsabakalarinda çok iddialiyiz. Girdigimiz her kategoride sampiyon olmayi hedefliyoruz. Ülkemizi temsil edecek olmanin gururunu yasiyoruz. Istiklal Marsimizi okutup, bayragimizi göndere çekerek, takim halinde de altin madalya sahibi olmak istiyoruz” diye konustu.



“Dosd Meram için iletisim ve etkilesim çok önemli”

DOSD Meram’in ve merkezde egitim gören çocuklarin iletisim ve etkilesiminin önemine vurgu yapan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus da, down sendromlu özel milli judoculari agirlamaktan dolayi duyduklari mutlulugu dile getirdi. “Bu etkilesimleri karsilikli görüs alisverisleri ve merkezin gelisimi için önemsiyoruz” diyen Baskan Kavus, “Merkezimiz ve çocuklarimiz için atilan her adim bizim için önemli. Bu ziyaretler bize istisarelerin kapisini açiyor. Bu sebeple biz, bir taraftan egitimlerimize devam ederken diger taraftan da hizmetlerimizi elistirme imkani yakaliyoruz” diye konustu.

Özel milli sporcular DOSD Meram ziyaretlerinin ardindan, Meram Belediyesi 80 Binde Devr-i Alem Parki’na geçtiler. Burada masal kahramanlari ile tanisan çocuklar ve gençler dinozor maketleri ve Türk-Islam eserleri minyatürlerini görmekten büyük mutluluk duydular.

Kaynak: İHA