2023 Kis Deaflympics'in Mesale Atesi Palandöken'de Yandi

Erzurum’da 2-12 Mart tarihlerinde düzenlenecek 20. Isitme Engelliler Kis Olimpiyat Oyunlari’nin (Deaflympics) mesalesi gerçeklesen törenlerle yandi.

Erzurum’da 2-12 Mart tarihlerinde düzenlenecek 20. Isitme Engelliler Kis Olimpiyat Oyunlari’nin mesalesi yandi. Mesale, Erzurum’un sembollerinden Çifte Minareli Medrese önünde Uluslararasi Sagirlar Spor Komitesi (ICSD) CEO’su Ralph Fernandez tarafindan yakildi. Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskan Vekili ve komitenin Türkiye temsilcisi Yakup Ümit Kihtir tarafindan Erzurum Büyüksehir Belediyesi’nin atletlerine teslim edilen mesale, atletler tarafindan kosarak ilk önce Erzurum Valiligi’ne getirildi.

Mesale, burada Vali Mustafa Çiftçi’ye teslim edildi.

Vali Çiftçi, toplam 10 gün sürecek olimpiyatlarin en iyi sekilde gerçeklesmesi için tüm tedbirleri aldiklarini ve çok güzel bir organizasyona imza atacaklarini söyledi.

Vali Çiftçi’den mesaleyi alan atletler, daha sonra mesaleyi Erzurum Büyüksehir Belediyesi’nin önünde Belediye Baskan Vekili Mehmet Akarsu’ya verdi.

Buradaki törenin ardindan Havuzbasi Kent Meydani’na tasinan mesale, 20. Kis Deaflympics Erzurum Genel Koordinatörü Yavuz Tanyeri’ye teslim edildi. Atletler, sehirde tur attirdiklari mesaleyi son olarak Palandöken’deki Atlama Kuleleri’ne getirdi.

Salt Lake 2007 Kis Deaflympics’te bronz madalya kazanan Kayakli Kosu Milli Takimi sporcularindan Yavuz Keles, mesaleyi yakmak üzere atletlerden teslim aldi ve burada düzenlenen törenle, oyunlarin sonuna kadar yanacak olimpiyat atesi resmen yakildi.

Kerim Vural: "Çok mutlu ve gururluyuz"

20. Kis Deaflympics’in Türkiye’de düzenlenmesinin önemine dikkati çeken Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Kerim Vural, organizasyonla ilgili düsüncelerini söyle kaydetti:

“Isitme Engelliler Kis Olimpiyatl Oyunlari’nin ülkemizde düzenlenmesinden dolayi çok mutlu ve gururluyuz. Erzurum kis olimpiyatlari için çok güzel bir sehir. Böyle güzel bir organizasyonun Erzurum’da yapilmasi bizi çok gururlandirdi. Olimpiyatlara 36 ülkeden 595 sporcu ve 408 teknik adam olmak üzere toplam 1003 kisi katilim sagladi. Olimpiyatlar kapsaminda 6 bransta yarismalar düzenlenecek. Tüm hazirliklarimiz tamam. Olimpiyat atesimizi de yaktik. Milli sporcularimiz da olimpiyatlarda ülkemizi en iyi sekilde temsil edecektir. Hedefimiz olimpiyatlarda en iyi dereceyi almaktir. Bu organizasyonun düzenlenmesinde ve ülkemizde yapilmasinda emegi geçen basta sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Gençlik ve Spor Bakanimiz Osman Askin Bak, Erzurum Valiligi, Erzurum Büyüksehir Belediyesi ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum.”

Kaynak: İHA