Türkiye Kupasi'nda Avantaj Konyaalti'nda

Konyaalti Belediye Spor Kulübü Kadin Hentbol Takimi “Mavi Kelebekler”, HDI Sigorta Hentbol Kadinlar Türkiye Kupasi Çeyrek Final turu ilk maçinda, Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü’nü taraftari önünde 39-32 maglup ederek, yari final için büyük bir avantaj elde etti.

Hentbol Kadinlar Süper Ligi’nde bu sezon çiktigi 14 maçi da kazanan Konyaalti Belediye Spor Kulübü Kadin Hentbol Takimi, HDI Sigorta Hentbol Kadinlar Türkiye Kupasi Çeyrek Final ilk maçinda, Ankara ekibi Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü ile Akdeniz Üniversitesi Mavi Salon’da karsilasti. Kupaya çeyrek final asamasiyla beraber dahil olan Mavi Kelebekler, rakibi karsisinda zorlansa da tecrübesiyle kazanmasini bildi ve maçtan galip ayrilan taraf oldu. Tugba Ayyildiz ile Fatma Ari hakem ikilisinin düdük çaldigi karsilasmanin ilk yarisinin sonunda soyunma odasina 25-15 önde giren Konyaalti, maçi da 39-32 kazanarak rövans maçi öncesi avantaji eline aldi. Bol gole sahne olan maçin en skorer oyuncusu Konyaalti formasi giyen ve 8 golle takimina katki saglayan Valeriia Baranik oldu.

Rövans 13 Subat’ta

Çift maçli eliminasyon sistemiyle oynanan HDI Sigorta Hentbol Kadinlar Türkiye Kupasi Çeyrek Final turunda, ilk maçin ardindan gözlerin çevrilecegi rövans karsilasmasina, 13 Subat Sali günü saat 16.00’da Yenimahalle Belediyesi SK ev sahipligi yapacak. Ankara Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde oynanacak karsilasmanin bitis düdügüyle beraber, kupada yari finale yükselen takim belli olacak.

Kaynak: İHA