Trabzonspor, Bu Sezon Ilk Kez Geri Dönüse Imza Atti

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupasi son 16 Turu maçinda Gençlerbirligi’ne karsi aldigi galibiyet ile bu sezon ilk kez geriden gelerek kazandi.

Trendyol Süper Lig’de yasadigi sikintili süreci atlatarak istikrarli sonuçlar almayi arzulayan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupasi son 16 Turu müsabakasinda deplasmanda karsilastigi Gençlerbirligi’ni 2-1 maglup ederek çeyrek finale yükseldi.

Trabzonspor, bu sezon Süper Lig’de 24 ve Ziraat Türkiye Kupasinda ise 3 maç olmak üzere toplam 27 karsilasmaya çikti. Karadeniz ekibi ligde oynadigi 24 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 maglubiyet elde etti. 37 puan ile 4. sirada yer aldi. Bordo-mavililer, bu sezon oynadigi maçlarda geriden gelip maç kazanamadi. Basaksehir (1-1) ve Sivasspor (3-3) maçlarinda yenik durumdayken sahadan beraberlikle ayrildi.

Kupada geri dönüse imza atti, yoluna devam etti

Bu sezon Trendyol Süper Lig’de hedeflerinin gerisinde kalan Trabzonspor, Avrupa kupalarina katilma hedefiyle Ziraat Türkiye Kupasi’ni müzesine götürmeyi hedefliyor. Bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupasi son 16 Turu maçinda Gençlerbirligi karsisinda Melih Bostan’in 14. dakikada attigi golle müsabakayi 82 dakika 1-0 yenik sürdürdü. Eren Elmali’nin 90+6 buldugu golle esitligi yakaladi. Uzatma bölümünde ise Trezeguet’in 105. dakikada buldugu golle sahadan 2-1 galip ayrildi ve bu sezon ilk kez bir geri dönüse imza atarak sahadan galip ayrildi.

Kaynak: İHA