Serbest Güres Müsabakalari Tamamlandi

Okul Sporlari kapsaminda Yozgat’in ev sahipliginde gerçeklestirilen Yildizlar Serbest Stil Grup müsabakalari tamamlandi.

Yozgat’ta 8-11 Subat tarihleri arasinda yapilan Güres müsabakalarinin birinci ayagi olan Serbest sitil güres müsabakalari Riza Kayaalp Spor Salonu’nda yapilan maçlar ile tamamlandi. 24 ilden 368 sporcunun katilimi ile gerçeklestirilen güres müsabakalarinda serbest stilde dün oynanan final müsabakalari ile tamamlandi. Final müsabakalarinin ardindan Yozgat Gençlik ve Spor Il Müdürü Rasim Parlak, Spor Hizmetleri Müdürü Özgür Akgül’ün katilimi ile madalya töreni düzenlendi.

Oldukça çekismeli ve heyecanli geçen müsabakalar sonunda kendi kilolarinda ilk üçe girmeyi basaran sporcular bir üst tura çikti.

Yozgat Gençlik ve Spor Il Müdürü Rasim Parlak, geçtigimiz yil oldugu gibi bu yilda güres müsabakalarina ev sahipligi yaptiklarini söyledi.

Geçen yil grup müsabakalari, Türkiye Sampiyonalari, Güres Türkiye Sampiyonasi, Lig Müsabakalari, Kadinlar Türkiye Sampiyonasi gibi güres bransinda bir çok sampiyonanin Yozgat’ta yapildigini ve binlerce sporcuyu agirladiklarini belirten Parlak, ‘’Simdi ise 24 ilden toplam 368 güresçinin katildigi Okul Sporlari Yildizlar Türkiye Sampiyonasi Grup müsabakalarina ev sahipligi yapiyoruz. Riza Kayaalp Spor Salonu’nda Serbest Sitil güres müsabakalarimizi tamamladik ve dereceye giren sporcularimiza da ödüllerini veriyoruz. Oldukça çekismeli ve heyecanli geçen güres müsabakalarimizin açilisina Valimiz Mehmet Ali Özkan’in da katilimi ile yapmistik. Bugün tamamlanan müsabakalarin ardindan da bir üst tura yükselen sporcularimiza madalyalarini veriyoruz. Yarindan itibaren de Grekoromen stil güres müsabakalarimiz baslayacak. Bu müsabakalarimiz da Celal Atik Spor Salonu’muzda yapilacak. Yozgat’ta mücadele eden bütün güresçilerimizi tebrik ediyor, bir üst tura çikan sporcularimiza da basarilar diliyorum’’ dedi.

Daha sonra grup müsabakalarinda dereceye giren sporculara madalyalari verildi.

Dereceye giren sporcular ise su sekilde; 38 kiloda Tokat’tan Yunus Emre Kökünüz birinci, Çorum’dan Abdoulhamid Çeker ikinci, Erzincan’dan Kayahan Agkas ve Ankara’dan Muhterem Gündogdu üçüncü oldu. 41 kilonda Tokat’tan Fevzi Çölbeyi birinci, Amasya’dan Emirhan Kadir Sehri ikinci, Bolu’dan Ahmet Zeyd Özer ve Erzincan’dan Ayvaz Süleymanli üçüncü oldu. 44 Kiloda Çorum’dan Enes Yasin Kalender birinci, Yigit Berat Aktas ikinci, Amasya’dan Sefa Sehri, Tokat’tan ise Mert Coskun üçüncü oldu. 48 kiloda Tokat’tan Baris Günhan birinci, Amasya’dan Umut Çördükçü ikinci, Samsun’dan Berkay Dogan ve Mustafa Elaf Mohammed Al Hardani üçüncü oldu. 52 kiloda Tokat’tan Batuhan Kurt, Çorum’dan Emirhan Gül birinci, Kastamonu’dan Muhammed Rüzgar Erkan ikinci, Sivas’tan Efe Okçu ve Ordu’dan Ümit Can Karamese üçüncü oldu. 57 kiloda Tokat’tan Cemal Yasin birinci, Çorum’dan Osman Efe Yildirim ikinci, Sivas’tan Ibrahim Sati ve Tokat’tan Mert Mücahit Gür üçüncü oldu. 62 kiloda Tokat’tan Bayram Kalin birinci, Sivas’tan Yigit Korkmaz ikinci, Yozgat’tan Furkan Aydin ve Erzincan’dan Rafet Niyaz Ercan üçüncü oldu. 68 Kiloda Çorum’dan Talha Mert Özbayaci birinci, Samsun’dan Hamza Çiçek ikinci, Tokat’tan Beytullah Çalik ve Ankara’dan Ahmet Furkan Öter üçüncü oldu. 75 kiloda Tokat’tan Poyraz Bilgin birinci, Samsun’dan Emirhan Gümüs ikinci, Amasya’dan Emir Hamza Bolat ve Ankara’dan Burhan Güçlü üçüncü oldu. 85 kiloda Tokat’tan Alperen Gerek birinci, Ankara’dan Oguzhan Caner ikinci, Burak Çakmak ve Çorum’dan Bedirhan Akdas üçüncü oldu. 100 kiloda ise Ankara’dan Yagiz Bulut birinci, Samsun’dan Kerem Yilmaz ikinci, Sivas’tan Ezel Kurunç ve Bolu’dan Mert Gün üçüncü oldu. Müsabakalarda takim halinde ise Tokat 238 puan ile birinci, Çorum 143 puan ile ikinci, Ankara 128 puan ile üçüncü oldu.

Kaynak: İHA