Okul Sporlari Futbol Gençler Marmara Bölge Sampiyonasi Yalova'da Basladi

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen Okul Sporlari Futbol Gençler Marmara Bölge Sampiyonasi Yalova’da basladi.

2023-2024 Egitim Ögretim Yili Okul Sporlari Müsabakalari programi çerçevesinde düzenlenen Marmara Bölge Sampiyonasi’nin açilis töreni Yalova Atatürk Stadyumu’nda yapildi. Istanbul, Kocaeli, Edirne, Balikesir, Çanakkale, Tekirdag, Kirklareli, Bursa ve Yalova olmak üzere toplam 9 ilden 18 takimin yer aldigi turnuvada erkeklerde 12, kizlarda ise 6 takim bölge sampiyonlugu için mücadele verecek.

9-11 subat tarihleri arasinda gerçeklesecek turnuvaya 324 sporcu katiliyor. Müsabakalar Amatör Saha 1 ve Amatör Saha 2’de oynanacak

Il Gençlik ve Spor Il Müdürü Salih Kiliç, açilista yaptigi konusmada, “Çok degerli ögretmen ve antrenör arkadaslarim, sevgili sporcu gençler, Gençlik ve Spor Bakanligimizin düzenlemis oldugu spor faaliyetleri kapsaminda futbol turnuvalari için ilimize hos geldiniz. Sizleri ilimizde agirlamaktan, misafir etmekten mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Karsilasmalarin tüm sporcularimiza saglikla, sihhatle, centilmence, Fair-Play kurallari çerçevesinde gerçeklesmesini temenni ediyorum. Tüm katilim saglayan sporcularimiza basarilar diliyorum. Turnuvamiz hayirlara vesile olsun. Hepinize tesekkür ediyorum” dedi.

Açilis törenin ardindan sampiyonanin ilk maçi Kirkpinar Spor Lisesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi arasinda Amatör Saha 1’ de oynandi.

Sampiyonanin Türkiye finallerinin ise 7 Mart’ta Antalya’da oynanacagi bildirildi.

Kaynak: İHA