Okul Sporlari Basketbol Gençler Yari Finalleri Sona Erdi

Aydin, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen genç basketbolcularin mücadelesine ev sahipligi yapti.



6-9 Subat tarihleri arasinda gerçeklesen Okul Sporlari Basketbol Genç-A Erkekler ve Kizlar Yari Final Müsabakalari sona erdi. Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün koordinasyonunda gerçeklesen organizasyona, Ankara, Antalya, Istanbul, Izmir, Mugla, Denizli, Eskisehir ve Aydin olmak üzere 8 farkli ilden yaklasik 168 genç sporcu katilim sagladi. Yari final müsabakalari boyunca, parkede ter döken gençler, sadece kendi basarilari için degil, ayni zamanda takimlarini temsil etmek için mücadele etti. Sahada sergiledikleri birlik ve beraberlik ruhu, seyircilere unutulmaz anlar yasatti.

Genç Erkekler kategorisinde, Izmir’den katilan özel bir Anadolu Lisesi ve Istanbul’dan katilan özel kolej gösterdikleri üstün performanslarla adlarini Türkiye finallerine yazdirdi. Diger yandan, Genç Kizlar kategorisinde Istanbul’dan katilan özel bir Anadolu Lisesi ve Ankara’dan katilan özel bir Anadolu Lisesi, kizlar arasindaki mücadelede zirveye çikarak Türkiye finallerine katilmaya hak kazandi.

Müsabakalarin sona ermesiyle birlikte, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreniyle genç sporcularin gösterdikleri basarilari taçlandirildi. Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Yari Final müsabakalarinda mücadele eden tüm genç sporculari tebrik ederek, Türkiye Finallerine kalan takimlara basarilar diledi.

Kaynak: İHA