Markus Gisdol Açiklamasi 'Ara Transferde Oyuncu Almak Ve Satmak Zor Oluyor'

SAMSUN – Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, ara transfer döneminde oyuncu almanin ve satmanin zor oldugunu söyledi.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Antalyaspor maçi hazirliklarina Teknik Direktör Markus Gisdol yönetiminde devam ediyor. Nuri Asan Tesisleri’nde basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Alman teknik adam, takimin son durumu hakkinda bilgiler verdi.

Antalyaspor’un çok güçlü yanlarinin olduguna deginen Markus Gisdol, “Antalyaspor’un son maçlarini izledim ve izledigimde iyi bir takim olduklarini, bireysel anlamda kaliteli oyunculardan kurulu bir takim olduklarini ve taktiksel anlamda da iyi bir takim olduklarini gördüm. Bu maça da en iyi sekilde hazirlamaya çalisiyoruz. Çalismalarimizi bu yönde devam ettiriyoruz. En iyi sekilde onlarin karsisina çikacagiz” dedi.



“Ara transferde oyuncu almak ve satmak zor oluyor”

Kis transfer döneminin zorluklarindan bahseden Gisdol, “Özellikle ara transfer döneminde transfer yapmak zor. Bunu siz de biliyorsunuz, biz de ayni sekilde öyle düsünüyoruz. Biz kendimiz bu transfer süreci basladiginda bir liste belirledik ve gerekli pozisyonlara ne tür takviyeler yapmamiz gerektigini gerektigi hakkinda konustuk. Tabii bu durumun gerek Fuat Çapa için gerek baskanimiz için zor oldugunu biliyorum. Böyle bir dönemde oyuncu satmak ve oyuncu almanin zor oldugunu biliyorum. Benito Raman’i aldik. Raman, bize katildigi için mutluyum. Tabii bugün transferin son günü. Belki son bir tane daha transfer yapabiliriz ama suna da unutmayalim, biz bu kadro ile elimizde bulunan kadroyla 26 puan topladik. Tabii ki kadromuza kaliteli oyuncular almak, yeni transferler gerçeklestirmek istiyoruz. Bu da benim istedigim bir sey ama içinde bulunmus oldugumuz durum sebebiyle de bu biraz zor" diye konustu.



“Benito Raman’a zaman verilmesi gerekiyor”

Yeni transfer Benito Raman’in zamana ihtiyaci oldugunun da altini çizen Markus Gisdol, sunlari söyledi:

"Kendisine çok fazla baski yapilmamasi gerektigini düsünüyorum. Hiçbir oyuncu yeni bir kültüre geldiginde, yeni bir ülkeye geldiginde, yeni bir takima, yeni bir takim grubuna geldiginde, yüzde 100 hazir bir sekilde hemen adapte olamayabiliyor. Biraz zaman vermemiz gerekiyor kendisine. Tabii ki bu degisiklikler her oyuncu için kolay olmuyor. Sonuçta yeni bir kültüre, yeni bir ülkeye, yeni bir takima alisma süreci var. Zaman verdigimiz takdirde de en kisa sürede o da zaten bütün buradaki gerek antrenman çalismalarina olsun, gerek takimdaki ikili iliskileri gelistirmek olsun, bunlara alismasi olsun, çok kisa bir zamanda üstesinden gelecektir."

Kaynak: İHA