Irlanda Kadin Milli Basketbol Takimi, Israilli Oyuncularla Seremonide El Sikismayi Reddetti

Letonya’nin baskenti Riga’da düzenlenen EuroBasket 2025 elemelerinde Israil kadin milli basketbol takimiyla karsilasan Irlanda kadin milli basketbol takimi, maç öncesi seremonide Israilli oyuncularla el sikismayi reddetti.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari araliksiz sürerken, Israil güçlerinin sivillere yönelik katliami dünyanin dört bir yaninda tepki görmeye devam ediyor. Israil’e bir tepki de saldirilarin basindan beri Filistin halkina destegini gösteren Irlanda’nin sporcularindan geldi. Letonya’nin baskenti Riga’da düzenlenen EuroBasket 2025 elemelerinde Israil kadin milli basketbol takimiyla karsilasan Irlanda kadin milli basketbol takimi, maç öncesi seremonide Israilli oyuncularla el sikismayi reddetti.

Maçtan önce Israilli oyuncu Dor Saar verdigi röportajda Irlandali oyuncular için “Oldukça antisemitik olduklari biliniyor. Belki de bu yüzden güçlü bir oyun bekleniyor” demisti. Irlanda Basketbol Federasyonu tarafindan yapilan açiklamada ise, oyuncularin maç öncesi düzenlemelere katilmayacagi belirtilmis, “Maçtan önce veya sonra resmi tokalasmalar ve oyuncularimizin Irlanda milli marsi için orta saha yerine yedek kulübemizin yaninda siraya girmesi de dahildir” ifadeleri kullanilmisti.

Kaynak: İHA