Ipekyolu Sporcu Fabrikasi Hizmete Basladi

Gençlik ve Spor Bakanligi, Van Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan yaptirilan Ipekyolu Sporcu Fabrikasi, Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci’nin katilimiyla hizmete açildi.

Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan çocuklarin ve gençlerin saglikli gelisimlerini desteklemek, kötü aliskanliklardan uzaklastirarak sportif faaliyetlere yönlendirilmesini saglamak amaciyla yapimi tamamlanan sporcu fabrikasi düzenlenen törenle hizmete basladi.

Toplumda saglikli bireyler yetistirilmesi amaciyla spor faaliyetlerini sürdüren Van Büyüksehir Belediyesi, yapimina geçtigimiz sene basladigi sporcu fabrikasini tamamladi.

Düzenlenen törenle hizmete açilan tesisi gezen Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, sporcular ve antrenörlerin çalismalarini izleyerek, gençlerle birlikte tenis ve basketbol oynadi. 6 bin 920 metrekarelik kullanim alanina sahip ve 9 adet salonu barindiran sporcu atölyesinde taekwondo, judo, masa tenisi, fitness salonu, step aerobik salonu, satranç ve dart siniflari yer aliyor. Ayrica çok amaçli müsabaka salonunun da oldugu tesiste: sporcu, antrenör ve hakem soyunma odalari, spor masörü, diyetisyen, fizyoterapist ve spor psikologu bulunurken, tesisten aylik ortama 3 bin sporcu faydalanacak.

Il protokolü ile birlikte bir süre tesisi gezerek spor yapan gençlere eslik eden Vali Ozan Balci, gençlere çok kiymet verdiklerini belirterek, “Gençlerimizin sagliklarini önemsiyoruz. Gençlerimizin hayallerini gerçeklestirmeleri için devletin, milletin imkânlariyla bu salonu yaptik. Çok güzel bir salon oldu. Gençlerimiz ve çocuklarimiz yaz, kis burada spor yapacak. Bunun disinda spor yatirimlarimiz devam ediyor. 22 adet kapali spor salonunu bitiriyoruz. Ilçelerimize 13 adet yüzme havuzu yapiyoruz. Okullara 300 voleybol-basketbol sahasi yaptik. Ilimizde 75 hali saha yapiyoruz. Okullarimiza 50 milyon TL spor malzemesi destegi verdik. Okullara folklor ekipleri kurduk. 13 ilçemize basket, voleybol, tenis kortu ve hali sahadan olusan açik spor tesisleri yaptik. Bu sporcu fabrikasinin yapiminda katkisi olan Gençlik ve Spor Bakanligimiz basta olmak üzere, Van Büyüksehir Belediyesi ve emegi geçen herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA