Galatasaray Ile Basaksehir 32. Randevuda

Galatasaray ile RAMS Basaksehir, Trendyol Süper Lig’de yarin oynayacaklari maçla birlikte ligde 32. kez karsi karsiya gelecek.

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasinda Galatasaray yarin saat 19.00’da evinde Basaksehir ile karsilasacak. Ligde sari-kirmizililar 20 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyet sonucu aldigi 63 puanla averajla ikinci sirada bulunuyor. Turuncu-lacivertliler ise 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 maglubiyet sonucunda topladigi 33 puanla 8. sirada yer aliyor.

32. randevu

Galatasaray ile Basaksehir, Süper Lig’de bugüne kadar 31 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar 16 kez sahadan 3 puanla ayrildi. Turuncu-lacivertliler ise rakibini 7 kez maglup etti. 8 maç da berabere sona erdi. Aslan’in 54 golüne, Basaksehir 37 golle karsilik verdi.

Ligin ilk yarisinda Basaksehir’de oynanan maçi Galatasaray 2-1’lik skorla kazandi.

Son 12 lig maçinda yenilmedi

Galatasaray, Süper Lig’de Hatayspor’a yenildikten sonra oynadigi 12 karsilasmada maglup olmadi. Ligde sari-kirmizililar; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, Istanbulspor, Gaziantep FK ve Samsunspor müsabakalarindan 3 puan alirken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldi.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon defans anlaminda basarili bir grafik çiziyor. Sari-kirmizililar, ligde oynadigi 24 karsilasmasinda kalesinde 14 gol gördü ve bu performansiyla da ligde en az gol yiyen takim konumunda yer aliyor. Aslan, bu mücadelelerin 12’sinde de kalesini gole kapadi.

Evinde 29 maçtir kaybetmiyor

Galatasaray, Süper Lig’de evinde son olarak geçtigimiz sezonun 2. haftasinda Giresunspor’a 1-0’lik skorla yenildi. Sari-kirmizililar, bu müsabakanin ardindan oynadigi 29 lig karsilasmasinda 27 galibiyet, 2 beraberlik aldi.

Okan Buruk’un ögrencileri, bu sezon ligde RAMS Park’ta oynadigi 12 karsilasmadan da 3 puan aldi. Aslan, Süper Lig’de bu sezon sahasinda puan kaybetmeyen tek takim olarak bulunuyor.

Baris Alper Yilmaz’dan son 2 maçta 2 gol

Galatasaray’in basarili futbolcusu Baris Alper Yilmaz, bu sezon kendisine hangi pozisyonda görev verildiyse iyi performans sergiledi. Hücum bölgesi disinda sag ve sol bekte görev alan Baris Alper, sari-kirmizililarin oynadigi son 2 lig karsilasmasinda da rakip fileleri havalandirdi. Bu sezon Türkiye Kupasi’nda da 1 gol kaydeden 23 yasindaki futbolcunun toplam 3 golü bulunuyor.

Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoglu sinirda

Galatasaray’da, Basaksehir maçi öncesinde iki futbolcu sari kart sinirinda bulunuyor. Sari-kirmizililarda Davinson Sanchez ile Kerem Aktürkoglu sari kart sinirinda yer aliyor. Sanchez ve Kerem, sari kart görmesi durumunda 25. haftada deplasmanda oynayacaklari MKE Ankaragücü mücadelesinde görev alamayacak.

Abdülkerim Bardakci, Sergio Oliveira ve Hakim Ziyech sakatligindan dolayi kadroda yer almayacak.

Son 10 maç

Galatasaray ile Basaksehir arasinda oynanan 9 Süper Lig, 1 Türkiye Kupasi olmak üzere son 10 maçta sari-kirmizililar 5, turuncu-lacivertliler de 2 kez galip geldi. 3 müsabaka ise beraberlikle sona erdi.

Farkli skorlar

Galatasaray, Basaksehir’i 7-0 maglup ederek, rekabetteki en farkli skoru elde etti. Turuncu-lacivertliler ise sari-kirmizililari en farkli 4-1 ve 3-0’lik skorlarla yendi. Iki takim arasinda ayrica 3-3 gibi gollü bir müsabaka da bulunuyor.

Okan Buruk ile Çagdas Atan 6. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan bugüne kadar 5 kez rakip oldu. Oynadiklari mücadelelerde Buruk; Basaksehir ve Galalatasaray’i çalistirirken, Atan ise Alanyaspor, Kayserispor ve Basaksehir’in basindaydi. Bu maçlarda iki teknik direktör de 2’ser galibiyet alirken, 1 müsabaka da berabere sona erdi.

Kaynak: İHA