Filistinli Hastalar Ve Gazzeli Ögrenciler Için 'Ankara Filistin Bulusmasi' Düzenlendi

Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Erdogan Necmettin Bilal Erdogan, "Israil’in böyle bir soykirima kalkismasi aslinda Israil’in karakterini bilenlere sürpriz olmadi. Ama artik mesele Israil olmaktan çikti. Mesele bütün insanligin vicdani haline geldi. Dünyada barisi, insan haklarini kurmakla görevli oldugunu iddia eden uluslararasi kuruluslarin çöktügünün meselesi haline geldi" dedi.

Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik baslattigi saldirilardan sonra Türkiye’nin yardimiyla Ankara’ya getirilen Filistinli hastalar ve Gazzeli ögrenciler için Ankara Filistin Bulusmasi düzenlendi.

Ankara Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü’nde gerçeklesen bulusmaya çok sayida Filistinli misafir katildi.

Bulusmaya katilan Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan Filistinli misafirlerle bir araya geldi.

Erdogan yaptigi konusmada sunlari kaydetti:

“Sizler Israil Naziliginin dogrudan hedef aldigi soykirima maruz biraktigi sanli, kahraman Filistinli kardeslerimizsiniz. Türkiye olarak bir yandan bu Israil zulmünün bitmesi için Cumhurbaskanimiz liderliginde girisimler sürerken, bir yandan da Filistinli kardeslerimizin yaralarini sarmak için bir nebze yanlarinda olmak için gayret etmeye devam ediyoruz. Biz Israil’in ne kadar zalim oldugunu zaten biliyorduk. Israil’in hem bir Apartheid rejimi hem bir Nazi rejimi haline geldigini zaten konusuyorduk. Dolayisiyla Israil’in böyle bir soykirima kalkismasi aslinda Israil’in karakterini bilenlere sürpriz olmadi. Ama artik mesele Israil olmaktan çikti. Mesele bütün insanligin vicdani haline geldi. Dünyada barisi, insan haklarini kurmakla görevli oldugunu iddia eden uluslararasi kuruluslarin çöktügünün meselesi haline geldi.”

Öte yandan Ankara Filistin Bulusmasi’na Vakiflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Türk Kizilay Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç katildi.

Kaynak: İHA