Dag Kayagi Türkiye Sampiyonasi Ve Uluslararasi Açik Dag Kayagi Yarismasi, Çig Tehlikesi Nedeniyle Ertelendi

Rize’de düzenlenecek olan Dag Kayagi Türkiye Sampiyonasi ve Uluslararasi Açik Dag Kayagi Yarismasi, bölgede çig tehlikesinin bulunmasindan ötürü ertelendi.

Türkiye Dagcilik Federasyonu (TDF) tarafindan Ikizdere’nin Cimil köyünde Dag Kayagi Türkiye Sampiyonasi ve Uluslararasi Açik Dag Kayagi Yarismasi, 10-11 Subat tarihlerinde organize edilmesi planlaniyordu. Etkinligin yapilacagi Cimil Yaylasi’nin yolunun açilmasi için karla mücadele çalismalari devam ederken, 6 Subat Sali aksami Rize Il Özel Idaresi ekiplerinden Hüseyin Tarlaci’nin operatörlügünü yaptigi is makinesinin üzerine çig düstü. Operatör Tarlaci’nin yarali olarak kurtuldugu çig düsmesinin ardindan harekete geçen Rize Valiligi ve Türkiye Dagcilik Federasyonu tarafindan bölgede genis çapta çalisma baslatti. Çalismalar neticesinde ise bölgede yogun çig riskinin oldugu tespit edilerek yasanabilecek herhangi bir çig düsmesi sonucunda can ve mal kayiplari yasanmamasi için yarismalarin ileri bir tarihe ertelendigi duyuruldu.

TDF tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Rize Ikizdere Cimil Köyü’nde düzenlenmesi planlanan Gençler-Büyükler 2024 Türkiye Sampiyonasi ve uluslararasi açik dag kayagi yarismasi alinan tüm önlem ve tedbirlere ragmen, Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün 8 Subat 2024 tarihli raporun dikkate alinarak, yogun kar kütlesi nedeni ile alanin yarismaya elverisli olmadigi gerekçesi ile Rize Valiligi ile yapilan istisareler ve Teknik Kurul karariyla ileriki bir tarihe ertelenmistir. Yarisma için daha önceden alinan basvurular geçerli olup, yeni yarisma tarihi belirlendiginde sporcu ve görevli listesi tekrardan ilan edilecektir. Yarisma organizasyonu ile ilgili süreç, Rize Valimiz Ihsan Selim Baydas’in himayelerinde devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA