Çagdas Bodrum Spor Galibiyete Odaklandi

Çagdas Bodrum Spor Basantrenörü Ahmet Çaki, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasinda pazartesi günü sahasinda Bursaspor Info Yatirim ile oynayacaklari maç öncesi yaptigi açiklamada,

"Simdi önümüzde çok önemli Bursaspor maçi var. Bütün istegimiz evimizde en iyi sekilde oynayarak ikinci galibiyetimizi üst üste almak" dedi.

Çagdas Bodrum Spor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasinda pazartesi günü sahasinda Bursaspor Info Yatirim ile karsilasacak. Mücadele öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Çagdas Bodrum Spor Basantrenörü Ahmet Çaki, “Lige yeni girmis bir takim olarak çok ciddi takimlarla oynadik. Benim takimi devraldigim andan itibaren, özellikle Aliaga Petkim maçi ile baslayan süreçte bu ligin en tecrübeli takimlari A. Efes, Fenerbahçe, Türk Telekom ve kaldi ki son maçimiz olan Darüssafaka da yine kültürü olan bir takim. Biz alt siralarda ve ligin yeni takimi olarak bence her karsilasmada sonuna kadar iyi oynuyoruz. Darüssafaka maçinda da iki kere 10-12 sayi farklara getirdigimiz maçi sonunda kazandik. Lig zorlu, bizim takimin açikçasi play-off ile su anda isimiz yok. Bizim ihtiyacimiz olan her oynadigimiz maça tek tek bakip, her hafta kazanmak için sahaya çikmak. Simdi önümüzde çok önemli Bursaspor maçi var. Bütün istegimiz evimizde en iyi sekilde oynayarak ikinci galibiyetimizi üst üste almak. Çagdas Bodrum benim besinci kez sezon ortasinda aldigim takim. Deneyimlerime dayanarak her maçi kendi içerisinde degerlendirerek her maça özel antrenman programliyoruz. Maç sonuna kadar iyi oynayip, maç sonunda kaybeden bir takim olarak görülmeyi asla kabul etmiyorum. Oyuncular arasinda büyük farklar olmadigi için Euroleague’de bile benzer seyler yasaniyor. Basketbolda günümüzde artik son 2 dakikada bir taraf ya kazaniyor ya kaybediyor. O yüzden ben abartilacak bir durum oldugunu düsünmüyorum. Hatta son dönem basketbol olarak iyi bir seviyeye geldigimizi söyleyebilirim. Bizim sadece müdafaayi biraz daha iyi yapip maçlari kazanma noktasinda daha akilli oyun oynuyor olmamiz lazim. Öyle düsünüyorum. Dedigim gibi hazirliklarimiza devam ediyoruz Bursa maçini insallah kazanarak milli takim arasina o sekilde gireriz. Biz ligin 15.’siydik. Bir galibiyet aldik, su an Merkezefendi ile ayni galibiyet sayisi ile 25 puanda 14. siraya yükseldik. Amacimiz bir galibiyet daha alip onlardan uzaklasmak. Onun disinda baska bir siralamayla açikçasi su an ilgilenmiyoruz. Çünkü siralamaya, rakibe bakarsaniz bu sizi yaniltir. Bugüne kadar düsen takimlar hep böyle düsmüstür. Asagiya degil de hep yukariya bakarsaniz genelde sonucu alamazsiniz. Açikçasi ben israrla yukariya bakmamayi kendi takimima bakmayi tercih ediyorum” diye konustu.



"Takim maçtan maça daha iyiye gidiyor"

Çagdas Bodrum Spor’da 92 numarali formasiyla gard olarak oynayan Jaron Tremel Johnson da takimin her geçen gün daha iyiye gittigini söyledi.

Johnson, “Takim maçtan maça daha iyiye gidiyor. Gün geçtikçe daha iyiye giden bir grafigimiz var. Tabii ki inis çikislarimiz oluyor. Ama, ben sezonun daha iyiye gittigine inaniyorum. Sadece maçtan maça, adim adim düsünüyoruz. Her maç öncesi antrenmana gelip siki çalisiyoruz, iyi çalisiyoruz ve dedigim gibi günden güne daha iyiye gidiyoruz. Son dönemde sut yüzdem artiyor. Özgüvenim yerinde. Bu konuda takim arkadaslarim da bana yardimci oluyor. Takim arkadaslarimin da isabetli sutlari her geçen gün sayi olarak dönüyor. O yüzden su an önümüzdeki maç için iyi hissediyorum. Koçun yeni sistemine takim olarak alismaya, adapte olmaya çalisiyoruz. Son maçta iyi oynadik. Bursaspor maçinda da son maçtaki gibi iyi bir performans sergilemek istiyoruz. Bunun için de çalismaya devam ediyoruz. Biz de siralamaya baktigimizda özellikle üst siradaki rakiplerimizle çok fazla fark olmadigini görüyoruz. Birkaç maç kazanarak siralamada bir seyler degisebiliriz. Bir anda üst siralara çikabilecegimize inaniyoruz. Eger her sey istedigimiz gibi giderse iyi bir play-off takimi olacagimiza da inaniyorum”

Çagdas Bodrum Spor - Bursaspor Info Yatirim karsilasmasi Mugla Mentese Spor Salonu’nda pazartesi günü saat 19.00’da oynanacak.

Kaynak: İHA