Bakan Osman Askin Bak Açiklamasi 'Voleybolda Zirveye Yürüyen Türkiye Var'

Okul Sporlari Voleybol Gençler Türkiye Sampiyonasi kizlar final mücadelesini izleyen Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, "Spordaki yeni basarilari hep birlikte alkislayacagiz. Sampiyon olan kizlarimiz ve erkeklerimiz ülkemizi olimpiyatlarda, Avrupa ve dünya sampiyonalarinda temsil edecek. Temelleri saglam çok güçlü bir jenerasyon geliyor. Voleybolda zirveye yürüyen Türkiye var" dedi.

Okul Sporlari Voleybol Gençler Türkiye Sampiyonasi final müsabakalari Kocaeli’nin Izmit ilçesinde bulunan Sehit Recep Toplaoglu Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Kizlar final müsabakasinda Özel Acibadem Bilim Doga Anadolu Lisesi, Özel Kemer Okyanus Anadolu Lise’sini 3-0 skorla maglup etti. Gençlik Ve Spor Bakani Osman Askin Bak karsilasmayi tribünden takip etti. Bak’a, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ve milletvekilleri de eslik etti. Osman Askin Bak, müsabakalarda dereceye giren takimlara ve sporculara ödülleri taktim etti.

"Türkiye salon sporlarinda büyük basarilar elde etmeye basladi"

Voleybolda sayisiz basarilar elde edildigini söyleyen Osman Askin Bak, "2023 yilinda Filenin Sultanlari katildiklari bütün turnuvalarda Avrupa sampiyonu oldu, Milletler Kupasi’ni kazandi. Insallah olimpiyatlarda sampiyonluk ve madalya bekliyoruz. Filenin Sultanlari’nin küçük kardesleri de burada çok güzel mücadele etti. Sampiyon olan Özel Acibadem Bilim Doga Anadolu Lisesi’ni tebrik ediyorum. Mücadelede ikinci olan ve güzel mücadele ortaya koyan Okyanus Anadolu Lisesi’ni tebrik ediyorum. Erkekler voleybolda sampiyon olan takimlari tebrik ediyoruz. Türkiye salon sporlarinda büyük basarilar elde etmeye basladi.

Büyük ve modern tesisler yapildi. Cumhurbaskanimizin önderliginde modern tesislere, stadyumlara ve spor salonlarina yapilan büyük yatirimlar sonuç ortaya koydu. Bunun devamini bekliyoruz onlara güveniyor ve inaniyoruz. Çocuklarimizin müsabakalarda ortaya koydugu basarilar bizleri gururlandiriyor" diye konustu.



"Voleybolda zirveye yürüyen Türkiye var"

Lise yillarindan beri voleybolu yakindan takip ettigini söyleyen Bakan Bak, "Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi olarak sporun tabana yayilmasi için çabaliyoruz. Okullarda yetenek yarismasi yapiyoruz. Sporcularimizi ve çocuklarimizi en az iki bransa yolluyoruz. Yapilan testler sonucu ortaya koyulan performanslara göre degerlendirme yapiyoruz. Gelecegin sampiyonlari, Filenin Sultanlari ve Filenin Efeleri buradan yetisiyor. Okullara destek veriyoruz, Milli Egitim Bakanimiz ile de konustuk. Bu müsabakalarin arttirilmasini istiyoruz. Sirbistan’da yapilacak Dünya Sampiyonasi’nda basarilar diliyorum. Güzel bir ortam oldu. Ögrenciler okullarindan gelip müsabakayi izlediler, onlara tesekkür ediyorum. Spordaki yeni basarilari hep birlikte alkislayacagiz. Sampiyon olan kizlarimiz ve erkeklerimiz ülkemizi olimpiyatlarda, Avrupa ve dünya sampiyonalarinda temsil edecek. Temelleri saglam çok güçlü bir jenerasyon geliyor. Voleybolda zirveye yürüyen Türkiye var" ifarelerini kullandi.

Kaynak: İHA