Besiktas Kadin Basketbol Takimi, Depremzede Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaras merkezli 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yildönümünde Birevim sosyal sorumluluk projesi olan ‘Bir Gelecek’ araciligiyla Besiktas Kadin Basketbol Takimi Basantrenörü Aziz Akkaya ve Besiktas Kadin Basketbol Takimi oyuncusu Sugranur Sönmez Osmaniye’deki depremzede ögrencilerle bulustu.

Tosyali Spor Salonu’nda gerçeklesen etkinlige Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, Osmaniye Gençlik ve Spor Il Müdürü Sedat Acar, Besiktas Jimnastik Kulübü Basketbol Koçu Aziz Akkaya, Besiktas Jimnastik Kulübü Basketbol Oyuncusu Sugranur Sönmez ve Birevim Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kazim Alpay katildi.

Osmaniye’deki depremzede ögrencilere moral vermek ve onlari spor faaliyetlerine özendirmek amaciyla düzenlenen etkinlikte ögrenciler Aziz Akkaya ve Sugranur Sönmez ile birlikte fotograf çektirip, basketbol oynadi.

Birevim ailesi olarak depremin yil dönümünde depremzede çocuklara moral olmasi için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kazim Alpay, "Daha önce Gençlik Ve Spor Bakanligimiz ve Masa Tenisi Federasyonu isbirligi ile 20 ilde masa tenisi ekipmanlari dagitmis, çocuklarimiza destek olmustuk. Ayrica birçok ilde bilisim siniflari ve kütüphaneler kurduk. Depremin yil dönümünde de Osmaniye’de olmak istedik. Buradaki depremzede çocuklarimizla bir araya gelmek, onlara basketbol topu hediye etmek, basketbol ile tanismalarini saglamak ve farkindalik olusturmak istedik. Bundan sonraki süreçte yapilacak benzer program ve etkinliklerin daha iyi ve daha güçlü bir sekilde yapilabilmesine de önayak olmus oluruz diye düsündük. Bu vesileyle özellikle Osmaniye Valimiz Erdinç Yilmaz’a tesekkür etmek istiyorum. Onun destekleriyle bugün burada bu güzel etkinligi gerçeklestirdik. Ayrica her kosulda bizlere destek veren ve kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizin altini doldurmamizi saglayan Birevim Yönetim Kurulu Baskanimiz Murat Çiftçi’ye de tesekkürlerimizi arz ediyoruz. ‘Bir Gelecek’ projemiz çerçevesinde bundan sonra farkli illerde farkli konseptler de gençlerimizi spor faaliyetleriyle tanistirmaya özellikle dezavantajli bölgelerde destekleyici programlar yapmaya devam edecegiz" diye konustu.



"Acimizi paylasmalarindan dolayi çok tesekkür ediyorum"

Bu tür etkinliklerin çocuklara moral ve umut oldugunu söyleyen Osmaniye Gençlik ve Spor Il Müdürü Sedat Acar, "6 Subat’ta geçen yil ciddi bir asrin felaket olayi depremle karsi karsiya kaldik. O gün de bu salondaydik, aslinda bütün salonlarimizdaydik. O acili günlerde ayakta kalan kardeslerimize, ailelerimize hem salonlarda yerler açtik hem de burada fizyolojik ve psikolojik destek sunduk. Tabii aradan 1 yil geçti. Acimiz taze, zor bir olay, vefat eden kardeslerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakinlarina da sabirlar diliyorum. Ülkemizin köklü kulübü, övündügümüz, gurur duydugumuz Besiktas Jimnastik Kulübümüzün bugün buradaki depremzede çocuklarimiz ile böyle bir program gerçeklestirmelerinden dolayi çok mutlu oldugumu söylemek isterim. Il müdürü olarak ilimizde sporcu çocuklarimizla Besiktas gibi köklü bir kulübün oyuncu ve antrenörünün ve bu etkinligin gerçeklesmesine vesile olan sponsorlarinin çocuklarimiza hediyeler getirmesi, onlara psikolojik olarak da olsa destek olmasi, burada bizimle bu havayi solumalari, acimizi paylasmalarindan dolayi kendilerine çok tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Amacimiz kadin basketbolunu Türkiye’de sevdirmek"

Kadin basketbolunu sevdirmek için bu tür etkinliklerin yapilmasi gerektigini söyleyen Besiktas Kadin Basketbol Takimi Basantrenörü Aziz Akkaya, "Buraya kadin basketbolunu sevdirmek için geldik. Basketbolcu olmak isteyen gençlerimize, çocuklarimiza elimizden gelen destegi vermeye geldik. Gerçekten çok güzel bir ilgi var. Daha önce Süper Lig’de, Osmaniye’de de kadin basketbol takimi vardi. Bu salonda da maç yapmistik, insallah bundan sonraki dönemlerde de tekrar kadin basketbol süper liginde bir kadin basketbol takimi olur. Osmaniye’de tekrar kadin basketbol takimi olusur ve biz de buraya tekrar maç oynamaya geliriz. Bütün amacimiz kadin basketbolunu Türkiye’de sevdirmek" dedi.

Besiktas Jimnastik Kulübü Basketbol Oyuncusu Sugranur Sönmez ise, "Küçük kiz kardeslerime umut olmaya, isik olmaya geldim. Burada güzel, samimi bir ortam olusturmaya geldim. Onlarla kaynasmaya tanismaya geldim. Hepsi çok güzeller. Hepsi piril piril çocuklar ve gençler. Onlara rol model olabildiysem ne mutlu bana" dedi.

Kaynak: İHA