Yozgat'ta Amatör Küme Maçi Sonrasinda Hakemlere Saldiri

Yozgat 1. Amatör Küme Futbol Ligi B Grubu’nda Sorgun 1071 Spor Kulübü ile Yozgat Il Özel Idarespor arasinda oynanan karsilasma sonrasinda müsabakanin hakemleri saldiriya ugradi.

Yozgat 1. Amatör Küme Futbol Ligi B Grubu’nda Sorgun 1071 Spor Kulübü ile Yozgat Il Özel Idarespor karsi karsiya geldi. Yozgat Il Özel Idarespor’un 2-1’lik üstünlügü ile sona eren müsabaka sonrasi Sorgun 1071 Spor Kulübü yöneticileri tarafindan karsilasmanin hakemleri Süleyman Erkiliç, Arkin Atasoy ve Muhammet Kürsat Senyüz, soyunma odasina giderken saldiriya ugradi. Sorgun 1071 Spor Kulübü yöneticileri tarafindan sözlü ve fiili saldiriya ugrayarak darp edilen hakemlerin o anlari kameralara yansidi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Dernegi Yozgat Subesi Yönetim Kurulu’ndan konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada, "Sorgun Ilçe Stadyumu’nda 03.02.2024 tarihinde oynanan Sorgun 1071 Spor-Yozgat Il Özel Idarespor müsabakasinda Yozgat hakemlerimiz Süleyman Erkiliç, Arkin Atasoy ve Muhammet Kürsat Senyüz, olay esnasinda kameralara yansiyan görüntülerde de anlasilacagi üzere hakem ekibi saldiriya ugramis ve darp edilmistir. Olay sonrasi Sorgun Devlet Hastanesi’nde hakemlerimizin tedavileri yapilmis ve yaralanmalarina iliskin adli raporlar düzenlenmistir. Organize sekilde planlanan bu saldiri, sadece hakemlerimize degil, Türk futboluna da yapilmistir. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Dernegi Yozgat Subesi olarak sonuna kadar hakemlerimizin yaninda oldugumuzu ifade ederiz. Sorgun Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturmanin yasal ve idari sürecini yakindan takip edecegimizi ve bu olaya sebebiyet veren tüm sorumlularin en agir sekilde cezalandirilmasi adina olayin takipçisi olacagimizi beyan ediyor, yapilan saldiriyi siddetle kiniyor ve lanetliyoruz" denildi.

Kaynak: İHA