Müdür Kiliç'tan Spor Salonu Ve Yurt Müjdesi

Yalova Gençlik ve Spor Il Müdürü Salih Kiliç, en büyük sorunlarin basinda gelen spor salonu problemini en yakin zamanda çözeceklerini ve iki yeni yurt yapacaklarinin müjdesini verdi.

2024 yilinda hayata geçirilmesi planlanan projelerden bahseden Yalova Gençlik ve Spor Il Müdürü Salih Kiliç, iki tane yeni yurt yapacaklarini söyledi.

Bin 300 kisilik ve 450 kisilik olmak üzere iki ayri yeni yurt projesiyle Yalova’da uzun yillar problem yasanmayacaginin altini çizen Salih Kiliç, “2023 yili bizim Gençlik ve Spor açisindan güzel geçti. Özellikle yurtlarda erkeklerde basvuran herkesi aldik. Disarida kimse kalmadi. Kizlarda da su anda 20 tane yedegimiz kaldi. Onlarda son bir ay içerisinde yerlesir diye düsünüyorum. Bu anlamda Yalova’da okumaya gelen her ögrenci magdur edilmeden yurtlarda kaldi. Bu açidan baktigimiz zaman iyi geçti. Herhangi bir sikintimiz olmadi çok sükür. Spor alaninda da bir takim projeleri hayata geçirecegiz insallah. Tabii deprem olmasindan dolayi biraz ötelendi ama bu yil 2024 yilinda yapmamiz gereken seylerin planini yaptik. Hayata geçirmeye gayret ediyoruz insallah. Ayrica bin 300 kisilik yeni bir yurt projemiz yatirim programina alinmisti. Bu günlerde zemin etüdü yapilacak. Birkaç ay içerisinde de onun insaatina baslanacak. Yurtlar bölgesinde 2 yurdun arasina bin 300 kisilik yurt yapiyoruz. Onu da yaptigimiz zaman Yalova’da yurt problemi kalmayacak. Bir de Çinarcik’ta bir yer ayarladik hazineden insallah. Oraya da bir 450 kisilik yurt yapacagiz. Su anda hazineden arsayi müdürlügümüz bünyesine almaya çalisiyoruz. Yazilarimizi yazdik. Çinarcik’a da böyle bir yurt kazandirirsak, Yalova’da uzun yillar yurt probleminin kalmayacagini düsünüyorum. Yurt olmasi, üniversiteyi tercih sebep oluyor. Çocuklar eger tercih edildikleri yerde kalma problemi yoksa tercihte ön siralara aliyorlar. Yalova’mizda böyle bir il olacak. Çinarcik’taki yurt kiralik, yeni yurdu yaptigimizda daha henüz baslangicindayiz ama 450 kisilik olacak. Oraya kiz yapacagiz. Su andaki kiralik yurdumuzu da erkek yaptigimizda orayi da çözmüs oluyoruz. Çünkü en fazla Meslek Yüksek Okulu’nda ögrenci Çinarcik’ta var. Oraya da bir yurt yapmamiz gerekiyor, yerini de buldukça çok sükür orada yaptigimiz zamanda güzel bir hizmet, gençlerimize ve gelecege güzel bir sey birakmis olacagiz” diye konustu.

“Bisiklette çok iyiyiz, masa tenisinde çok iyiyiz, boksta çok iyiyiz”

Spor branslarinda çok iyi olduklarini ve derecelerin gelmesiyle birlikte o bransa ilginin arttigini da kaydeden Müdür Kiliç, “Spor alaninda tabii ki projelerimiz var. Spor alanimiz çok yogun bir sekilde devam ediyor. Stadimizin tribünlerinin yikimi var, bir de yikilmis salonun yerine kapali spor salonu yapma projemiz var. Bunlarla ilgili girisimlerimiz var. Bunun disinda okul sporlarimiz, “Yüzme Bilmeyen Kalmasin” projelerimiz bunlar yogun bir sekilde devam ediyor. Yaklasik 50 bransta antrenörümüz var. Her bransta ciddi derecede basarilar elde ediyoruz. Bisiklette çok iyiyiz, masa tenisinde çok iyiyiz, boksta çok iyiyiz. Güres zaten malum dünya sampiyonu çikti Yalova’dan. Kadin sporcu olmasi özel bir seydi. Türkiye için de özel bir sey çünkü bu kizlarin gürese ilgisini arttiriyor. Son dönemlerde kiz çocuklarinin güres yapma istegi arttigini fark ettik. Bu da dünya sampiyonu çikmasindan kaynakli. Mete Gazoz’un basarisindan dolayi ciddi bir sekilde okçuluga ragbet var. Çocuklarini herkes okçuluga yönlendiriyor. Yüzmede basarilarimiz var. Özel sporcularimizda basarilarimiz var” dedi.

“Önceligim antrenman salonu, kapali spor salonu yapmak”

Yalova’daki en büyük sorunlarin basinda gelen salon eksikliginin de giderilmesi için tüm çabayi göstereceklerini ve yakin zamanda sekillenecegini belirten Müdür Kiliç, “Yikilan bir spor salonumuz var. Aslinda biz orayi olgunlastirmistik. Projemizi de belirlemistik. Bakanlikla görüsmüstük. Yapmaya baslayacaktik, deprem oldu. Deprem olunca ötelendi. Ama yapacagiz. Bu merkezdeki yikilan salonun yerine bir salon yapmayi planliyoruz. Bir de yeni Il Müdürlügümüz binasi var üniversitenin karsisinda. Onun önünde bir bos alan var. Oraya da antrenman salonu, bir de açik tenis kortlari yapacagiz. Projelendirdik, onu da yapacagiz. Yakin zamanda yamaç parasütü ile ilgili bir çalismamiz var. Çinarcik tarafinda bu hafta arkadaslar gittiler yerinde inceleme yaptilar, tirmanma ve yamaç parasütü olarak orada da bir yer ayarlayacagiz. Ayni zamanda bir atis poligonu projemiz var. Su anda onun üzerinde çalisiyoruz, yerimiz var. Ormandan tavsiye ettik Kurtköy tarafinda. Atis poligonu da yapacagiz ama burada gerçekten de ihtiyaç olan antrenman salonu ihtiyacimiz var. Bunu yaptirirsak Yalova’ya büyük bir katki saglamis olacagiz. Önceligim antrenman salonu, kapali spor salonu yapmak. Çünkü bir tane salonumuz var. Yalova’nin bütün programlari oraya bakiyor. Dogal olarak gerçekten çok büyük bir ihtiyacimiz var. Çaba sarf ediyordu, siyasilerimiz, valimiz bu konuda bize destek oluyor insallah yakin zamanda sekillenecek somut bir hale dönüsecek. Yalova konum olarak güzel bir yerde aslinda turnuvalar kenti olabilir. Yeterli bir tesisimiz oldugu zaman bütün sampiyonalar Yalova’da yapilabilir. Çünkü kalabilecekleri oteller var. Sadece bu karsilasmalari yapabilecekleri tesis sorunumuz var. Çiftlikköy’de Spor Toto araciligiyla belediyenin yaptigi bir salon projemiz var, yarim kaldi o da tamamlanacak. Ona da ödenek ayirdilar, o da tamamlanirsa bayagi bir yükümüzü alacak. Orada yapilacak karsilasmalar Yalova’yi biraz rahatlatacak” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA