Yalova Kadin Voleybol Takimlari Play-Off'u Garantiledi

Türkiye Kadinlar Voleybol 2. Ligi 9. Grup’ta mücadele eden Çiftlikköy Belediyespor Kadin Voleybol Takimi ve Semt77Yalovaspor Voleybol Takimi Play-Off’u garantiledi.

Çiftlikköy Belediyespor Kadin Voleybol Takimi gruptaki son karsilasmasinda Cadence Gölcük Ihsaniye karsisinda 3-1 kazanarak grubunu 36 puanla ilk sirada tamamladi. Yalova 90. Yil Spor Salonu’nda oynanan karsilasmada, grup ikinciligi için mücadele eden Gölcük ekibine sans vermeyen Çiftlikköy’ün Sultanlari, bu sonuçla Play-Off’lar öncesi moral tazeledi. Play-Off hakkini elde etmek için galibiyete ihtiyaci olan Gölcük ekibi, karsilasmanin ilk setini 25-20 alarak mücadelede 1-0 öne geçti. Zorlu bir mücadeleye sahne olan karsilasmanin ikinci setinde hizla toparlanan Çiftlikköy’ün Sultanlari, ikinci seti 25-22 ve üçüncü seti de 25-21 kazanarak skoru 2-1’e getirdi. Oyunun son setinde rakibinin direncini tamamen kiran Kirmizi-Siyahlilar, son seti de 25-11’le kazanarak 3-1’lik skorla maçin galibi oldu. Karsilasma sonrasinda galibiyeti kutlayan Çiftlikköy’ün Sultanlari, grup maçlarini da ilk sirada tamamladi.

Bir diger Yalova temsilcisi Semt77Yalovaspor ise, lider Çiftlikköy Belediyespor’un evinde oynadigi maçta Cadence Gölcük Ihsaniye’yi 3-1 devirmesinin ardindan Yesil Kirmizili ekip alacagi galibiyet yetiyordu. 14. hafta çerçevesinde Bursa ekibi Kestel Belediyespor’u agirlayan Yalova temsilcisi rakibini 3-2 maglup etmeyi basardi. Temsilcimiz böylelikle sezonu 9 galibiyet ve 25 puanla grup sürecini ikinci sirada noktaladi. 90. Yil Spor Salonu’nda oynanan karsilasmanin ilk setine iki takimda iyi basladi.

Ilk bölümleri Kestel takimi önde geçmesine ragmen sonlara dogru oyunun kontrolünü eline alan Semt77 Yalovaspor 25-19’la seti kazandi. Nefesleri kesen ikinci seti Kestel Belediye Gençlik 25-23 kazanarak durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü sete de Bursa ekibi 25-21 kazanip 2-1 öne geçti. Iki seti üst üste kaybeden ve sok yasayan Yalovaspor sonraki seti 25-15 kazanarak maçi tie-break setine götürdü. Besinci sette takimlar kiyasiya mücadelen Yesil Kirmizili ekibimiz 17-15 galip ayrilirken maçi da 3-2 kazandi. Karsilasma sonunda Semt77 Yalovasporlu oyuncu ve teknik ekip büyük sevinç yasadi.

Kaynak: İHA