Giresunspor-Eyüpspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 21. haftasinda Giresunspor, konuk ettigi Eyüpspor golsüz berabere kaldi. Maçin ardindan teknik adamlar maça iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Karsilasma sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Giresunspor Teknik Direktörü Serhat Güller, alinan puanin oyuncularda moral ve motivasyon için oldukça önemli oldugunu dile getirdi.

Güller, “Öncelikle puan aldigimiz için mutluyuz. Son 3 haftayi düsündügümüzde alinan puan genç futbolcularimiz adina çok önemli, moral ve motivasyon için önemli. Bu puan ligde kalmamiza ne kadar yardim eder onu tam bilemiyorum, bunu zaman gösterecek. Ama genç oyuncularimizin moral ve motivasyona ihtiyaci vardi. Bu beraberlik onlari en üst noktaya tasiyacaktir diye düsünüyorum. Eyüpspor’u oynadigi maçlarda iyi analiz etmeye çalistik. Kenarlardan çok top getiren ve orta blokta üçüncü bölgede iyi pas yapabilen bir takim. Bunun önlemlerini almaya çalistik. Kenarlari oyun olarak kapattik. Gerideki blogumuzu 5 blok halinde oynamaya çalistik. Ama her seye ragmen oyun kurgumuzu ve planimizi genç olmalarina ragmen bu ligde hiç maç oynamamalarina ragmen sahada iyi uyguladilar. Insallah önümüzdeki maçlarda da ayni özgüvenle oyuncularimizin biraz daha lige moralli devam etmesiyle daha iyi sonuçlar alacagimizi da düsünüyorum” dedi.



Kerem Yavas: "Giresunspor savunmasini geçemedik"

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavas, maçin favori takimi olduklarini ancak Giresunspor savunmasini geçemediklerini ifade etti.

Yavas, “Maç öncesi favori oldugumuz 3 puan almamiz gereken bir maçti. Ancak sonucuna baktigimizda böyle olmadi. Çünkü maçlar kagit üzerinde oynanmiyor. Sahaya çikip bu kagit üzerindeki üstünlügüyle göstermeniz lazim. Maçin ilk devresinde 5-4-1 savunma bloguyla karsilastik. Keza Giresunspor uzun haftalardir böyle oynamiyordu. Bunu iyi uyguladilar. Maçin ilk devresinde birkaç pozisyon bulduk. Bunlari degerlendirseydik onlarin savunma direnci de kirilacakti, bizim için daha kolay olacakti. Yalniz golün gecikmesi dakikalar geçtikçe onlari daha çok motive etti, savunmalari daha da güçlendi. Sonuç olarak bu savunmayi geçemedik. Giresun’u tebrik ediyorum. Hak ettiler ve iyi mücadele ettiler. Hedefledikleri puani aldilar. Bizim açimizdan da üzücü bir gün. Bu dersleri çikartip önümüzdeki maçlara bakacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA