Fernando Santos Açiklamasi 'Hak Ettigimiz Bir Galibiyet Aldik'

Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, Trabzonspor karsisinda hak ettikleri bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasinda Besiktas, sahasinda Trabzonspor’u 2-0 maglup etti. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, açiklamalarda bulundu.

“Bence adil bir skordu”

Iki takimin da iyi mücadele ettigi bir mücadele oldugunu söyleyen Santos, “Nihayetinde bir derbi. Güçlü bir takima karsi oynadik. Stadyum atmosferi iyiydi. Taraftarla tesekkür ediyorum. Zaman zaman Trabzonspor’un üstün oldugunu söyleyebilirim, zaman zaman da biz. Biz daha dengeli olmaliyiz. Üstün olan durumumuzu daha fazla sürdürmeliyiz. Son 3 maçta 7-8 gol firsati bulduk ama gol atamadik. Bugün daha az sans bulduk ve gol attik. Bence adil bir skordu. Takimizi tebrik ediyorum. Hak ettigimiz bir galibiyet aldik. Trabzonspor’u da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Ayaklarimiz yere basmali”

Fernando Santos, kazandiklari için çok mutlu olduklarini belirterek, “Ama ayaklarimiz yer basmali. Bu galibiyet her seyin sonu ya da baslangici degil. Daha çok çalisarak devam etmemiz gerektigini bilmeliyiz. Bugün bazi hatalar yaptik. Trabzonspor bizim basit hatalarimizdan gelen top kayiplardan gol firsatlari buldu. Daha çok çalisacagiz. Bunun için mücadele edecegiz” seklinde konustu.



“Maça göre strateji belirleyen bir hocayim”

Trabzonspor karsisinda oyuncu tercihleri ve futbolcularin farkli mevkilerde yer almasiyla ilgili gelen bir soruyu Portekizli çalistirici, “Düsündügümüz strateji ise yaradi. Bazen her maça ayri bakmak gerekiyor. Bu maç da böyle bir strateji belirledik. Semih’in topla gitme özeligi var. Cenk top tuttu, Milot da rakip arkasina kosular yapti. Ghezzal ve Amartey de iyiydi. Fakat önümüzdeki maç nasil olur bilmiyorum. Maça göre strateji belirleyen bir hocayim. Her aldigim kararda net bir durum var. Ben oyuncularima güveniyorum ve bu güvenim devam edecek” seklinde cevaplandirdi.

“Büyük liglerdeki oyuncularin Türkiye’de oynamalari zor”

Süper Lig’in kaliteli bir lig oldugundan da bahseden Santos, söyle devam etti:

“Çogu takim da çok savasiyor. Önceden çok fazla bilgim yoktu. Milli takim hocasiyken buradaki bazi oyuncular için maçlari izliyordum. Diger insanlarin düsündügünden daha kaliteli bir lig bence. Maçlar yüksek tempoda, çok gitgelli oynaniyor. Takim boylari bazen çok uzun olabiliyor. Oyun içindeki gitgeller bunu olusturuyor olabilir. Ama büyük liglerdeki oyuncularin Türkiye’de oynamalari zor. Bazi yerlerdeki oyun tempolari Türkiye liginden daha düsük.”

Kaynak: İHA