Abdullah Avci Açiklamasi 'Oyun Anlaminda Kazandik Ancak Skor Olarak Kazanamadik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Besiktas karsisinda iyi bir oyun ortaya koyduklarini ancak bunu skora yansitamadiklarini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasinda Trabzonspor, deplasmanda Besiktas’a 2-0 maglup oldu. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, “Son haftalarda iki büyük camianin istedigi sonuçlari alamadigi bir dönemi yasiyoruz. Birbirine yakin, oyunlarin degistigi süreçler. Ben ikinci defa geldim. Inisler çikislar oluyor. Iki büyük camia bu süreci saglikli geçirmiyor. Üst üste 4. maçi kaybettik. Koydugumuz hedefe giderken belki arayi açacakken biraz geride kaldik. 11’den 7-8 futbolcunun olmadigi, ayrilanlarin, Afrika Uluslar Kupasi’nda oldugu gibi süreci zorlanarak yasadik. Kirilmalar olacakti. Son 3 maçi kaybetmeye bilirdik. Büyük bir camiayiz. Her zaman çikislar vardir. Kazanma serisine tekrar baslayacagiz. Trezeguet ve Denswil’in gelisiyle oyun üstünlügünü de ele aldik. Üstün olan bizdik. Son 3 maçtaki en iyi oyunu oynadik. Ilk sutta golü yedik” ifadelerini kullandi.

“Son 3 maçtaki en iyi oyunu oynadik”

Karsilasmanin 42. dakikasinda Besiktas ceza sahasi içinde Svensson ile Bardhi arasinda yasanan penalti pozisyonu için yetkililerden bir açiklama bekledigini vurgulayan 60 yasindaki teknik adam, “Hakem hakkinda 20 senede 5 kez konusmuslugum yoktur. Bir keresinde; ‘hakem de ben de formsuzum’ demistim. Maçi kazanmamiz lazim. Hakem de arayip tesekkür etmisti. Yine merak ediyorum, bilgilendirilmek istiyorum. Bugün benzer pozisyon oldugu için konusuyorum. Biz Fenerbahçe ile Kadiköy’de de oynadik, 3-2 kazandik. Formasi sirtinda çikmis bir oyuncuya penalti verildi.

Bugünkü penalti pozisyonunda ne oldu? Merak ediyorum, bilgilendirilmek istiyorum. Dönüste gol yedik. Rakibe hiç pozisyon vermedik. Taçtan hiç yapmamiz gereken bir hata. Ne kadar iyi oynarsan oyna detaylar sonucu etkiliyor. Semih’i vuruslardan dolayi tebrik ediyorum. Rakibimizi tebrik ediyorum. Oyun anlaminda kazandik ancak skor olarak kazanamadik. Oyuncularimiz Afrika Kupasi’nda final oynuyor. Bundan sonraki süreçte taraftarlarimizin destegiyle Avrupa hedefine devam edecegiz” seklinde konustu.



“Her takim her sene sampiyonluga oynayamaz”

Abdullah Avci, penalti pozisyonunun maçin kirilma ani olup olmadigiyla ilgili ise, “Disarida bunu muhakkak hakem hocalari, MHK bir açiklama ile bilgilendirir. Genç bir oyuncunun attigi golleri gölgeleyemeyiz. Biz büyük bir camiayiz. Biz 3.’ lük hedefine devam edecegiz. Kupada devam ediyoruz. Her takim her sene sampiyonluga oynayamaz. Karsimizdaki takim bu ülkenin en eski camiasi. Kazanarak devam edecegiz” cümlelerine yer verdi.

“Trabzonspor vazgeçmez, inadiyla”

Abdullah Avci, Trabzon sehrini ve takimi çok sevdigini aktararak, sunlari söyledi:

“Ben ve ekibim isimizi iyi yapiyoruz. Güzel hikayeler gerçeklestirdik. Bir haftadaki 3 maç mi eksi yazacak. Kupalar kazandik. Rekorlar kirdik. Bazen sampiyonluga bazen üçüncülüge oynayacak. Bu da ulasilabilir bir hedef. Trabzonspor’da teknik direktör olmak, o sehirde olmak zaten motive eder. Sehri ve takimi çok seviyorum. Trabzonspor vazgeçmez, inadiyla.”

“Transfer çalismalari yapiliyor”

Son olarak transfer çalismalarina deginen deneyimli çalistirici, “Herkes haril haril isini yapiyor. Transfer çalismalari yapiliyor. Baskanla sürekli görüsüyoruz. 13 kisi ve ilk 11’in 7 oyuncusu yok. Fenerbahçe maçinda Bakasetas ve Trezeguet hamle oyuncusuydu. Ikinci yarida oyuna sokmustuk. Geldigimiz noktaya bakalim. Trabzonspor’a zarar vermeyen bir durumla isimizi yapmaya çalisiyoruz. Görüstüklerimiz var, 5 gün var. Vazgeçmeden devam edecegiz” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA