Toprak Ve Ayhancan'dan Erzincan Karanlik Kanyon'da Sira Disi Performans

Dünya Superbike Sampiyonasi tarihindeki ilk Türk olan Toprak Razgatlioglu ve DTM’de düzenli yarisan yaris pilotu Ayhancan Güven, Erzincan Kemaliye’de bulunan dünyanin en zorlu yollarindan birinin bulundugu ve özellikle motor sporculari arasinda dünyaca ünlü Karanlik Kanyon’da birbirlerine meydan okudu.

Milli motosiklet yarisçisi Toprak Razgatlioglu ve motor sporlari dünyasinin en prestijli yaris serilerinden DTM’de yarisan Ayhancan Güven, Erzincan’in Kemaliye ilçesindeki Karanlik Kanyon’da bir araya geldi. Dünyanin en derin ikinci kanyonu olan ve motor sporlari camiasinin en tehlikeli yollar arasinda gösterdigi Karanlik Kanyon’da, Erzincan Valiligi’nin destegiyle birbirilerine meydan okuyan yetenekli sporcular zor sartlar altinda hünerlerini sergiledi.

2021 yilinda Türkiye’ye Dünya Superbike Sampiyonlugunu getiren Toprak Razgatlioglu, keskin virajlarla dolu yolda motosikletiyle ilerlerken, dünyanin en üst düzey sürücülerinin sahibi oldugu Platinum lisansini bu sene almayi basaran Ayhancan Güven, kariyerinde ilk kez kullandigi ve Castrol’ün 100 yili askin süredir motor sporlarindaki tecrübesi ile gelistirdigi performans odakli ürünlerinin kullanildigi Skoda Fabia Rally2 araciyla nefes kesici bir mücadele sergiledi. Ilk kez, alismis olduklari asfalt zeminin disinda mücadele eden ikili, birbirlerini de zorlayarak sinirlarinin ötesine geçti.

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlioglu, deneyimiyle ilgili yaptigi açiklamada, "Kanyonda motosiklet sürmek pistte sürmekten çok farkli. Motosikletim durmak için çok agirdi ve sürüsü kolay bir arazi degildi ancak benim için heyecan verici bir deneyimdi" dedi.

Bu yil tekrar DTM’de boy göstermeye hazirlanan Ayhancan Güven ise, "Kanyon boyunca pek çok engel vardi ve tünellerden geçmek oldukça zordu ama gayet iyi geçtik. Bu araci ilk kez kullaniyordum ve direksiyon seti normalde kullandigimdan tamamen farkliydi. Zorlu bir deneyimdi ancak çok eglendim" diye konustu.

UNESCO tarafindan 2021 yilinda Dünya Mirasi Geçici Listesi’ne eklenen Karanlik Kanyon, yaklasik 25 kilometre uzunlugu, 1 kilometreyi geçen derinligi, 10-15 metrelere kadar daralan tabani ve yüksek egimiyle dünyanin en ilginç ve zorlu parkurlari arasinda yer aliyor.

Kaynak: İHA