TFF Açiklamasi 'Baran Eraslan'in Paylasimiyla Ilgili Olarak Hakkinda Disiplin Sorusturmasi Baslatilmistir'

Türkiye Futbol Federasyonu, Izmir bölgesi 1. Lig yardimci hakemlerinden Baran Eraslan’in yaptigi açiklamalara cevap vererek, "2 Subat 2024 tarihinde saglik sorunu nedeniyle maça gidemeyecegini belirtmis ve raporunu iletmistir. Bu mazereti ve belgesi dikkate alinarak ilgilinin görevi iptal edilmis ve dijital atama sistemi üzerinden bir baska yardimci hakem görevlendirilmistir. Bugün de hakemligi biraktigina dair dilekçesi ulasmistir. Ilgili kisinin sosyal medya paylasimi ile ilgili olarak hakkinda disiplin sorusturmasi baslatilmistir" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Izmir bölgesi 1. Lig yardimci hakemlerinden Baran Eraslan’in sosyal medya üzerinden yapmis oldugu paylasim ve hakemligi birakma sekliyle ilgili açiklamalar dogru bilgileri yansitmadigi için kamuoyunu bilgilendirme geregi duyulmustur.

Trendyol 1. Lig 21. haftasinda dijital atama ile yapilan görevlendirmelerde Ümraniyespor - Bodrumspor FK maçinda, ilgili kisi yardimci hakem olarak görevlendirilmis ve bu durum kendisine 1 Subat 2024 tarihinde teblig edilmis ancak, adi geçen yardimci hakem, 2 Subat 2024 tarihinde saglik sorunu nedeniyle (sakatlik) maça gidemeyecegini belirtmis ve raporunu iletmistir. Bu mazereti ve belgesi dikkate alinarak ilgilinin görevi iptal edilmis ve dijital atama sistemi üzerinden bir baska yardimci hakem görevlendirilmistir. Bugün (03/02/2024) de hakemligi biraktigina dair dilekçesi ulasmistir. Ilgili kisinin sosyal medya paylasimi ile ilgili olarak hakkinda disiplin sorusturmasi baslatilmistir."

Kaynak: İHA