Osman Zeki Korkmaz Açiklamasi 'Kazandigimiz Toplari Dogru Kullanamamamiz Ve Basit Pas Hatalari Bizi Oyundan Düsürdü'

Istanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Basaksehir maçinin ardindan yaptigi açiklamada, üzgün olduklarini söyleyerek, “Kazandigimiz toplari dogru kullanamamamiz ve basit pas hatalari bizi oyundan düsürdü” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasinda Istanbulspor, deplasmanda karsilastigi Basaksehir’e 2-0’lik skorla maglup oldu. Müsabakanin ardindan Istanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Maç öncesi planlari yaptiklari pas hatalari nedeniyle uygulayamadiklarini söyleyen Korkmaz, “Basaksehir’in kuvvetli bir set oyunu oldugundan ve bunu büyük bir kararlilik ile yaptiklarindan bahsetmistik. Buna karsi da bir hazirligimiz vardi. Öncesinde bir daha savunmada kalarak bu hazirliklari yapmistik. Bundan sonra kaptigimiz toplarla hizli hücum planlarimiz vardi. Isin asli ilk gole kadar belki savunma planini tutturduk. Basaksehir’in siklikla yaptigi hücum setine, kosulara karsilik verdik savunma durusu açisindan ve hamle açisindan. Kazandigimiz toplarda çok basit pas hatalariyla Basaksehir’e atak yenileme firsati verdik. Bu durum 30 dakika özelinde bizi oyundan düsürdü. Kazandigimiz toplari dogru kullanamamamiz ve basit pas hatalari bizi oyundan düsürdü. Stoperleri bos birakarak diger oyuncularin kosu yolunu kapatmak istedik. Geçislerde yapacaklari pas baglantilarini kapattigimizi düsünüyorum. Yaklasik 2-3 gün öncesi taktik antrenmanda yedigimiz golü yine yedik. Takimi, geçis oyununda bu riskli paslari yapacaginiza topu kendi kalenize atin diye uyarmistim. Dedigim gibi o riskli pasi yaptik ve antrenmanda yedigimiz golün aynisini yedik. Antrenmanda ögrenemedigimiz seyi umarim maçta ögrenmisizdir” dedi.



“Elimizdeki oyuncularla oynayabildigimiz en kuvvetli oyunu oynamaya devam edecegiz”

Geride kalan haftalarda ligde kalmak için planlarinin ne oldugu sorulmasi üzerine Korkmaz, “Maçi tam tutmaya basladigimiz zamanlarda, ayni sekilde hücuma çikarken yine Traore’nin ayagina çarpan top hücuma geçerken karsi atak yememize sebep oldu. Tabii ki futbolda goller böyle seylerden oluyor. Bu bir bahane degil. Siz yapacaginizi yapamazsaniz, rakip yapacagini yapiyor. Oynayan kadar oynamayan veya daha sonra oyuna giren herkes en az oynayanlar kadar hak ediyor. O yüzden oyundan çikan oyuna girene saygi duymali. Hiçbir futbolcu formaya ve mücadeleye saygisini kaybetmemeli. Teknik heyet olarak bu durum kirmizi çizgimizdir. Her maç ayni ciddiyeti ortaya koymak durumundayiz. Ilk 11 oynayan ve sonradan oyundan çikan oyuna giren arkadasina saygili olmak zorunda. Çünkü formayi hak eden herkes suan çatimizin altinda. Dedigim gibi biz o gitti, bu gelmedi noktasinda degiliz. Elimizdeki oyuncularla oynayabildigimiz en kuvvetli oyunu oynamaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Süreci, ülke futboluna deger üretecegimiz hale getirmek zorundayiz"

Kalan 14 haftada planlarinin ne olduguyla ilgili ise Korkmaz, “Göreve geldigimizde kisa ve uzun vadeli planlarimiz vardi. Uzun vadeli planlar için çok daha ayrintili çalisiyorduk. Motivasyonu korumak için ilerleyen asamalarda puan farkini korumamiz bile yetmeyecek. Hizla kapatmamiz gerekiyor ancak maçlar azaldi. Istanbulspor’un bir tarihi, misyonu ve vizyonu var. Buna layik davrananlar sahada kalacak. Bu bizim olmazsa olmazimiz. Oldugunuz platform degistigi zaman yarisma iddianiz varsa o karakteri burada da göstereceksiniz. Süper Lig’de 14 tane maçimiz kaldi. Sonuca endeksli düsünmeyecegiz. Türk futbolunun en üst seviyesindeki 14 maçtan keyif almamiz gerek. Bos bir keyif alma degil, bir oyun karakteri, bir ekip ruhu göstererek keyif almaniz gerekiyor. Bunun üzerinde çok çalisiyoruz. Bunu yapan zaten sahada olacak. Sahada oynayan kadar, sonradan girenlere de saygi duymali bütün arkadaslari. Bu düsünürken bile can sikici süreci, daha kendimiz adina keyif alacagimiz ve ülke futboluna deger üretecegimiz hale getirmek zorundayiz. Istanbulspor olarak misyonumuz var” diye konustu.

Kaynak: İHA