Kocaelispor - Adanaspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1.Lig 21. haftasinda Kocaelispor ile Adanaspor’un karsi karsiya geldigi maçin ardindan teknik direktörler basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.



Trendyol 1. Lig’in 21. haftasinda Kocaelispor ile Adanaspor’un karsi karsiya geldigi, 1-0 ev sahibi takimin kazandigi maçin ardindan teknik direktörler basin toplantisinda degerlendirmede bulundu.

Ligde bir hayli ciddi yaris oldugundan bahseden Kocaelispor Teknik Direktörü Ertugrul Saglam, “Ilk 2’den direkt Süper Lig’e çikma ve play-off hatti derken yukarida 8-9 takim arasinda ciddi yaris var. Alt tarafa baktigimizda Altay ve Giresun kritik durumda. Tuzla’dan yukarida 6-7 takim düsme hattindan uzaklasmak için mücadele veriyor. Bugün de alt grubun içinden siyrilmak için her karsilasmasini ciddi mücadele ederek, kosarak, savasarak degerlendiren takim vardi. Adanaspor’un son 2 galibiyetine baktigimizda Bandirma ve Bodrum maçlari küçümsenecek maçlar degil. Maçta önde baski yapalim istedik. Rakibin özgüvenini yukari çikarmadan, ‘Buradan size ekmek yok, çikis yok’ mesaji vermek istedik. Basarili da olduk. Ilk yari 3-4 pozisyonumuz var. Sonrasinda tempo düstü. O kadar baskidan sonra temponun düsmesi de normal. Biz bu süreyi biraz kaçirdik. Sonrasinda rakibin oyunu yavaslatma düsüncesi, hakemin de buna prim vermesi oyunu iyice yavaslatti. Biz de açikçasi hizlandiramadik, devre böyle bitti" diye konustu.



“Gol sayisini artirip keyifli hale getirebilirdik, beceremedik”

Maçta skoru artirmak için firsatlar bulduklarini ancak degerlendiremediklerini belirten Saglam, "Ikinci yariya da iyi basladik. Golü bulunca is daha rahat oluyor. Yine pozisyonlarimiz vardi. Golden sonra haliyle Adanaspor’un çabasi, çok net olmayan sönük birkaç atakla geçti. En büyük umutlari duran toplardi. Orada da hata yapmadik. Sonuçta kazanmak zorunda oldugumuz, puan kaybina tahammülümüz olmayan karsilasmadan kazanarak ayrildigimiz için mutluyuz. Hanemize 3 puan daha ekledik. An itibariyla 2.’yiz. Kazanirken de yapamadiklarimizi görmezden gelerek sonrasinda daha farkli sikintiyla karsilasma riskini ortadan kaldirmamiz gerekiyor. Gol sayisini artirarak daha keyifli hale getirebilirdik. Bunu beceremedik. Hedefi sampiyonluk, Süper Lig olan takim için bu uygun bir durum degil. Bunu asmamiz gerekiyor" ifadelerini kullandi.

“Amaral’in tepkisini görmedim"

Basin mensuplarinin oyuncular özelinde sordugu sorulari da yanitlayan ve maçtan çikarken tepki gösteren Amaral’in davranisini yorumlayan Saglam, “Gelen oyuncularin yapisi, pozisyonlari, oyun içindeki ihtiyaçlarimiza göre rotasyonlar yapacagiz. Yarin ya da pazartesi orta saha oyuncusu geldiginde, orta sahada farkli dizilise de geçebiliriz. Oyundan çikarken Amaral’in tepkisini görmedim. Oyuncular oyundan çikmayi istemez. 89’da çikarirken bile tepki gösterebiliyorlar. Genelde kendilerine tepki gösterdiklerini söylerler. Ama Amaral’in çikarken gösterdigi tepkiyi bilmiyorum. Bizim için oyuncunun takim içi otoriteyi bozmadigi sürece tolere edebilecegimiz tepkileri tolere ederiz. En nihayetinde oyuncular da insan. Baski altindayken tepki verebilirler. Ama görmedigim için neye tepki verdigin degerlendirecegiz” sözlerini kaydetti.



Mustafa Kemal Kiliç: ”Direnç gösterdik ama kazanamadik”

Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kiliç ise, “Ilk oyunuma çiktim. Bizim adimiza çok zor olacagi belli olan maçti. Ilk 15 dakikayi çikardigimiz zaman Kocaelispor gibi güçlü takim için de zor geçmeye aday maç oldu. Biz de isindik, öne çikmaya, pas yapmaya basladik. Ilk yarinin sonuna kadar böyle geçti. Soyunma odasina daha güvenli girdik. 2.yarinin ilk 15 dakikasinda da çok yogun baski hissettik. Birincisini atlattik, ikincisini atlatamadik. Kaybettik. Kaybederken de oyunu beraberlige getirecek pozisyonlara da çok giremedik. Hücumda eksik kaldik. Zaten eksik oyuncularimiz da vardi. Tüm çabalarimiza ragmen kaybettik. Ama oyuncularimiz iyi direnç gösterdi. Eyüp’ten sonraki takimlar içinde sampiyonlugun en güçlü adayiyla oynadik. Oyun içinde avunacagimiz degil ama ileriye umutla bakabilecegimiz enstantaneler vardi. Rakibimizi tebrik ediyorum. Kocaelispor’u her zamanki kadar güçlü bulmadim. Ön bölgeye çok iyi gidebilen, gol yapma orani yüksek, gollerin oyunculara dagilimi homojen bir takim. Eyüp’ten sonra da en çok gol atan takim. Ama iyi direndik. Ilk yariyi 0-0 bitirebilmek, güçlü seyirci karsisinda bize motivasyon sagladi” seklinde görüs belirtti.

Kaynak: İHA