Çagdas Atan Açiklamasi 'Kazanarak Yolumuza Devam Ediyoruz'

RAMS Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, Istanbulspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, maçi kazandiklari için mutlu olduklarini söyleyerek, "Kazanarak yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasinda RAMS Basaksehir, evinde karsilastigi Istanbulspor’u 2-0’lik skorla maglup etti. Müsabakanin ardindan Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Belirlenen Avrupa kupalarina kalmak hedefine her geçen gün daha çok yaklastiklarini aktaran Atan, "Çok yüksek konsantrasyonla oynamamiz, topu kaybettikten sonra iyi reaksiyon vermemiz, hem bireysel performanslari hem de hücum setlerini yerine getirmemiz gereken bir maç oynayacagimizi biliyorduk. Oyuncularima plana sadik kaldiklari ve yüksek konsantrasyonla oynadiklari için tesekkür ediyorum. Osman hoca ve Istanbulspor, saygiyi hak ediyor. Trabzonspor maçindan sonra bazi takimlarin canini yakacaklarini düsünüyorduk. Öyle de oldu. Bugün zor bir rakiple ciddi bir maç oynadik. Kazanarak yolumuza devam ediyoruz" diye konustu.



"Dubois’dan ayrilmak istedigiyle ilgili bir talep gelmedi"

Sezon basinda kiralik olarak kadroya katilan Fransiz futbolcu Leo Dubois’nin Galatasaray’a dönmesiyle ilgili çikan haberlerin sorulmasi üzerine Atan, "Bir hafta önce kendisine ekstra 1 gün fazla izin vermistik. Kendisi, Fransa’dan beni aradi ve ’Hocam benden duymani istiyorum. Böyle bir durum var’ dedi.

O günden sonra da bir daha bu konuyu agzina almadi. Ona tesekkür ediyorum. Ondan ayrilmak istedigiyle ilgili bir talep gelmedi. Yönetimler, baskanlar seviyesinde görüstü. Gerekli yaniti verdigimizi düsünüyoruz. Dubois, bizim için çok önemli bir oyuncu. Orta sahada, çizgide, 2-3 maçtir da sol bekte kullandigim, oyun içindeki rolü çok farkli olan bir oyuncu. Devre arasinda onun yerini doldurmamiz mümkün degil. Olasi Dubois’nin gidisine izin vermemiz de mümkün degil. Oyuncunun da böyle bir talebi yok. O günkü telefon konusmasinda burada oynamaktan keyif aldigini, mutlu oldugunu söyledi.

O yüzden yolumuza devam ediyoruz. Bizim için devre arasinda yer doldurulmasi zor bir oyuncu" seklinde cevap verdi.

"Dogru oyunu oturtmak, oyunculari tanimak, kulübün isleyisine dahil olabilmek süreç aldi"

Takimin basina geldiginde ilk hedefin Avrupa kupalari katilmak oldugunu hatirlatan Çagdas Atan, "Göreve geldigimizde lig 5.’si ile aramizda 7 puan vardi. O gün imza töreninde, ’Bizim 0 puanimiz yok. Lig 5.’si ile aramizda 7 puan var’ demistik. Açikçasi yol almakta çok geç kaldik. Dogru oyunu oturtmak, oyunculari tanimak, kulübün isleyisine dahil olabilmek süreç aldi. Ilk kez sezon içinde takim aldigimiz için bizim açimizdan da zor oldu. Özellikle 10. maçin ardindan oyunculari tanidiktan sonra isler yoluna girmeye basladi.

Bir hayalimiz her zaman vardi. Ilk bastaki hayalimiz uzak bir hedef olsa da ilk 6’yi yakalamakti. Ancak su an daha büyük hayallerimiz var. Bugün galip gelip Besiktas - Trabzonspor maçini daha rahat izlemek istiyorduk. Bizim maçtan önce Çaykur Rizespor’un içeride puan birakmasi bizi daha da istahlandirdi. Insallah ilk 4-5 hedefini yakalayip Avrupa kupalarina girmek istiyoruz. Türkiye Kupasi’na da dört elle sarilacagiz. Basaksehir, 10 sezonda 8 kez Avrupa’ya gitti. Bunu bu kadar geriden gelip basarabilirsek bizim hikayemiz çok büyük olacak. Oyuncularimiz da buna inaniyor" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA