Burak Kizilhan Açiklamasi 'Hedeflerimiz Yolunda Sonuna Kadar Mücadele Edecegiz'

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kizilhan, Yüksek Divan Kurulu Toplantisi’nda, futbol takiminin sampiyonluk yolunda emin adimlarla yürüdügüne vurgu yaparak, "Takimimiz da taraftarimiz da hak ettigimiz sampiyonluk yolunda varligini ve yüregini ortaya koyuyor. Yorulmayacagiz, vazgeçemeyecegiz, hedeflerimiz yolunda sonuna kadar mücadele edecegiz" dedi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantisi, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapiliyor. Toplantida konusma yapan Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çaglan Kizilhan, faaliyet raporunu okudu. Açilan davalar hakkinda bilgiler vererek sözlerine baslayan Kizilhan, "Türkiye’nin en büyük spor kulübü olarak rekabetçi kimligimizi ortaya koydugumuz 3 aylik bir dönem daha geride kaldi. 3 Temmuz 2011’de baslayan haksizliklara karsi direnisimiz 27 Aralik 2021’de onurlu bir direnise dönüstü. Futbolda sözde sike davasi olarak bilinen ve FETÖ’nün kulübümüzü ele geçirme amaciyla kurulan kumpasla ilgili Yargitay’in Istanbul 13. Agir Ceza Mahkemesi’nin beraat karariyla onaylanmasi, Fenerbahçe’mizin hem vicdanlarda hem de hukuk önünde temiz oldugunuz bir kez daha kanitladi. Kararli mücadelemizde 10 yil boyunca geri adim atmadik, hain terör örgütü ile mücadelemizde dimdik ayakta durduk. 3 Temmuz kumpasini kurgulayanlar ise simdi ortada yoklar. Fenerbahçe’miz hakli ve tertemiz durusunu gururla sürdürüyor. Hukukun üstünlügüne olan inancimizi yineleyerek 10 yillik maddi ve manevi zararlar giderilene kadar kararli durusumuzu devam ettirecegimize kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum. 21 Aralik tarihinde camiamizin hukuk zaferinin 6 gün önce Türkiye Futbol Federasyonu’na açtigimiz davanin 6. durusmasi görüldü.

Bu durusma daha önce hâkimin tayini nedeniyle ertelenmisti. Davamizda Agustos 2021’de basladigi halde karsi tarafin geciktirme taktikleri nedeniyle uzun bir süreç yasandi. Karsi tarafin usul yönündeki itirazi reddedildi ve dosyaya 3 kisilik bir bilirkisi tayin edilerek taleplerimize konu zararlarimizin hesaplamalarina karar verildi.

Bilirkisi karari dosyanin esasina geçilmis olmasi demektir. Camiamiz için hayirli ugurlu olmasini dilerim" diye konustu.



"Takimimiz ve taraftarimiz hak ettigimiz sampiyonluk yolunda yüregini ortaya koyuyor"

"Futbol takiminin basarilari bir dönem geçirdigini ifade eden Burak Kizilhan, "Futbol takimimizin Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupasi ve Avrupa Konferans Ligi’ndeki performanslari bu sezon hepimizin mutlulugunu arttiriyor. Bu basarida emegi geçen Ismail Kartal’a, teknik heyete, futbolcularimiza çok tesekkür ediyorum ve basarilarinin devamini diliyorum. Futbolcularimizin sahada gösterdigi performans, Ismail hocamiz ve ekibinin özverisi ile bu noktaya geldik. Basarimizin arkasindaki en büyük güç camiamizin birlik ve beraberligidir. Ara transferde kadroya kattigimiz oyuncular, dünya çapindaki oyuncular takimimiza olan güvenimizi daha da arttirdi. Dogru planlama, ihtiyaç duyulan bölgelere zamaninda takviyelerle transfer dönemine çok verimli geçis yaptik. Leonardo Bonucci ve Rade Krunic gibi yildiz oyunculari takviye etmek sampiyonluk hedefimiz adina önemli adimlar oldu. Sizlerin ve taraftarimizin rolü çok büyük. Takimimizin sahadaki durusu ve tribünlerimizin kenetlenip Fenerbahçe’mize her platformda destek olmasini, ’Yüregini koy’ slogani ile arttirdik. Takimimiz da taraftarimiz da hak ettigimiz sampiyonluk yolunda varligini ve yüregini ortaya koyuyor. Yorulmayacagiz, vazgeçemeyecegiz, hedeflerimiz yolunda sonuna kadar mücadele edecegiz. Taraftarlarimizin inanilmaz enerjisi bu basarilarin arkasindaki en büyük güçtür. Istedigimiz sonuç olan sampiyonluga ulasmak sizlerin destegi çok önemli ve kiymetlidir. Camia olarak olaganüstü mücadele ettigimiz bu yolda Türkiye Futbol Federasyonu’na ve hakemlere çagrida bulunmak istiyorum. Adaletli olun ve tüm maçlari hakkaniyetli yönetin. Çifte standart futbolun ve adaletin temel prensiplerine aykiridir. Adaletin saglanmasi futbolun gelecegi ve marka degeri için kritik öneme sahiptir. Umuyoruz ki hakemlerin rekabetteki etkilerinin tartisilmayacagi sezon sonu yasariz. Zaten bu sartlar saglaninca da sampiyonluk kupasini müzemize biz getirecegiz" ifadelerini kullandi.

Burak Kizilhan’in ardindan kulüp sube sorumlulari ilgilendikleri branslar ile ilgili gelismeler hakkinda bilgiler aktardi. Daha sonrasinda tekrar söz alan Kizilhan olimpik branslarla ilgili, "Kulüplerimizin finansal tablolari hepimizin malumudur. Bankalarin borç yapilandirmasi geregi olimpik subelerimizin faaliyetlerini sürdürmeleri büyük bir basaridir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak takim sporlarinda ya da bireysel sporlarda hep en yukari oynuyoruz. Bu zorlu finansal sartlar altinda olimpik subelerimizin bu önemli basarilarinin devam etmeleri için sartlarimizi zorlayacagiz. Burada en büyük pay sponsorlarimizindir. Bir kez daha is ortaklarimiza sonsuz tesekkür etmek istiyorum. Bizim gururla sahiplendigimiz kimligimiz var; Fenerbahçe Dünyanin En Büyük Spor Kulübü diyoruz her zaman. 1907’den bu yana spor kulübü kimligimizi her zaman gururla tasidik, bu basarilari daha da pekistigi dönemden geçiyoruz" seklinde konustu.

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Sami Çölgeçen’in ’Neredeyiz biz, hiçbir yerde yokuz. Sadece futbolda Fenerbahçe’yle yarisiyorsunuz, amatör subelerde yoksunuz, Fenerbahçe’yi kiskaniyorum’ sözlerini hatirlatan Burak Kizilhan, "Fenerbahçe, Türk sporunda ve ülkesinin geleceginde bambaska bir yerde" dedi.

Kaynak: İHA