Besiktas Açiklamasi 'Merkez Hakem Kurulu'na Yaptigimiz Basvurumuzla Ilgili Tarafimiza Cevap Verilmedi'

Besiktas, Sivasspor ile oynadiklari karsilasmada kazandiklari penaltinin VAR’in izleme tavsiyesinde bulunmasinin ardindan iptal edilmesi hakkinda 29 Ocak 2024 tarihinde Merkez Hakem Kurulu’na yaptiklari basvuruyla ilgili olarak cevap verilmedigini açikladi.

Siyah-beyazlilarin sosyal medya hesabindan konuyla ilgili yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Futbol A Takimimizin Sivasspor ile oynadigi müsabakada, kazandigimiz penalti vurusunun VAR’in izleme tavsiyesinde bulunmasinin ardindan iptal edilmesi hakkinda 29 Ocak 2024 tarihinde Merkez Hakem Kurulu’na asagida bulunan basvurumuzla ilgili olarak tarafimiza henüz bir cevap verilmedigini kamuoyunun bilgisine sunariz.

TFF Merkez Hakem Kurulu Baskanligina

28.01.2024 tarihinde Sivas’ta oynanan Sivasspor - Besiktas maçinda karsilasmanin hakemi tarafindan futbolcumuz Salih Uçan’in yerde kaldigi pozisyonda penalti karari verilmistir. Karsilasmanin VAR hakemleri yeniden izleme tavsiyesiyle hakemi monitöre çagirmis ve neticesinde iptal karari çikmistir.

VAR’in oyunun içindeki tüm dinamiklere hakim olan hakemin takdir hakkini irdeleyerek kararin degistirilmesi yönünde yaptigi tavsiyenin mahiyetini, VAR’in bu konuya müdahil olmasinin hangi yazili maddeye bagli oldugunu, yazili bir maddeye bagliysa gerekçesini tarafimiza bildirmenizi rica ediyoruz.

Ayni sekilde, belirttigimiz hususa benzerligi üzerinden bir önceki haftaya dahil Besiktas - Adana Demirspor karsilasmasinda oyuncumuz Milot Rashica’nin yerde kaldigi pozisyonda VAR hakemi neden maçin hakemini uyarmamis, inceleme yapmasi konusunda hassasiyet göstermemistir. Birbirine çok benzeyen iki olayda iki farkli yaklasimin gösterilmesinin nedenlerini izah edecek açiklama yapmanizi talep etmekteyiz.

Futbolun adalet mekanizmasinin önemli ayagi olan hakemin oyunun gerçek aktörü olup, hayati hatalar disinda VAR odasindan destek almadan adil yönetim göstermesini, kulübümüz güzel oyuna katki saglayacak bir gereklilik olarak görmektedir.

Üst üste iki haftada alinan kararlarda tekli yönetim esasinin sinirlarinin akillarda soru isaretleri birakmasi üzücüdür. Hakem-VAR standardinin kamuoyu tarafindan bilinmesinde fayda oldugunu düsünmekteyiz. Bilgilendirme talebimize dönüsünüzü bekleriz.

Kaynak: İHA