Aliaga'ya Motosiklet Yaris Parkuru

Aliaga’da Ege Motosiklet Kulübü’nün girisimleri ve Aliaga Belediyesi’nin destekleriyle Samurlu Mahallesi’nde projelendirilen bin 640 metrekare uzunlugundaki motosiklet antrenman ve yaris parkurunun 500 metrelik ilk etabi tamamlandi.

Aliaga’yi spor kenti yapmak adina çalismalarini sürdüren Aliaga Belediyesi, bu kez motokros da ulusal ve uluslararasi sampiyonalara ev sahipligi yapmak için kollari sivadi. Samurlu Mahallesi’nde yaklasik 100 dönüm arazi üzerinde baslayan çalismalarda bin 640 metrekare uzunlugundaki motosiklet antrenman ve yaris parkurunun 500 metrelik ilk etabi kullanilabilir hale getirildi.

Aliagali çocuklarin küçük yaslardan itibaren motosiklet egitimleri de alabilecekleri sekilde dizayn edilen tesisin tamaminin yakin bir zamanda bitirilmesi planlaniyor. Kafeterya ve dinlenme alanlarinin bulunacagi tesis tamamlandiginda ulusal ve uluslararasi motokros sampiyonalarina ev sahipligi yapacak. Izmir’de ilk olma özelligi de tasiyacak tesis, hem Izmir’e hem de bölgeye hitap ederek motokros tutkunlarinin vazgeçilmez adresi olacak.

Serkan Acar: "Ulusal ve Bölge Müsabakalarini Aliaga’da Yapmak Istiyoruz"

Motokros parkurunu ziyaret eden Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, burada motosiklet tutkunlariyla da bir araya geldi. Çalismalar hakkinda bilgi veren Baskan Serkan Acar, "Motokros parkurumuzun ilk 500 metresi tamamlandi. Geri kalanini da birkaç ay içerisinde tamamlayacagiz. Parkurumuzu tamamladiktan sonra tesisimizi olusturacagiz. Önümüzdeki süreçte ulusal ve bölge müsabakalarini Aliaga’da yapmak istiyoruz. Parkurumuzun ilk etabiyla birlikte çocuklarimizin burada antrenman yapma sansi olustu. Çocuklarimiz ileri ki süreçte burada daha profesyonel bir sekilde antrenman yapabilecek. Çocuklarimizin gelisimi adina gösterdikleri fedakârliklardan ötürü ailelerimizin de yaninda olmaya devam edecegiz" dedi.



Erdogan Yildirim: "Dogu Avrupa Sampiyonasi’nin Bir Ayagini Aliaga’ya Getirmeyi Hedefliyoruz”

Aliaga’da ulusal ve uluslararasi motokros müsabakalarina ev sahipligi yapabilecek standartta bir tesisin olusturuldugunu belirten Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erdogan Yildirim, "2024 hedeflerimiz içerisinde Aliaga’da bir ulusal yaris düzenlemek var. 2025 yilinda ise Dogu Avrupa Sampiyonasi’nin bir ayagini Aliaga’ya getirmek istiyoruz. Ayrica burada enduro yarislari da düzenleyecegiz. Baskanimiz Serkan Acar arkamizda oldugu sürece bu hedeflere çok hizli bir sekilde ulasacagimiza eminim" diye konustu.

Kaynak: İHA