Türkiye Bilek Güres Sampiyonasi Heyecani Samsun'da Yasaniyor

Samsun’da devam eden ‘Bilek Güresi Türkiye Sampiyonasi ve Avrupa Sampiyonasi Milli Takim Seçme Müsabakalari’ heyecanli anlara sahne oldu.

Samsun Ilkadim Okçuluk Salonu’nda baslayan 61 ilden bin 723 sporcunun katildigi sampiyonanin açilis seremonisini bugün gerçeklesti. Vali Yardimcisi Fatih Çidiroglu, Federasyon Baskani Niyazi Kurt, Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci, protokol üyeleri, sporcular, antrenörler ve çok sayida aileler katildigi turnuvada heyecanli müsabakalar yasandi.

Türkiye Vücut Gelistirme, Fitness ve Bilek Güresi Federasyonu Baskani Niyazi Kurt, müsabakalarin ardindan gerçeklestirilen açilis seremonisinde yaptigi konusmada, Türkiye’nin bilek güresinde dünyanin en güçlü milli takimlarindan birisi oldugunu belirtti.

Kurt, "Samsun’da yaptigimiz sampiyona ise 2024 yilinda Avrupa Sampiyonasi’na katilacak Bilek Güresi Milli Takimimizi belirlemek için gerçeklestiriliyor. Turnuvaya 65 ilimizden bin 723 sporcumuz katiliyor. Hem büyük erkek ve kadinlar kategorilerinde hem de engelli kategorisinde müsabakalar olacak. Bu kategorilerde dereceye giren sporcularimiz Avrupa Sampiyonasi için milli takimimiza seçilecekler. Yani burada sampiyon olan sporcularimiz ülkemizi temsil edecek. Samsun’daki sampiyonaya çok ciddi bir katilim var. Bu da bizi sevindiriyor" dedi.

Programda konusan Vali Yardimcisi Fatih Çidiroglu ise "Faaliyetlerin yapildigi spor kompleksi Türkiye’nin en büyük okçuluk tesislerinden biridir. Birçok ulusal ve uluslararasi müsabakalar yapilmaktadir. Böylesine büyük bir organizasyonda sizleri agirlamaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” diye konustu.

Sampiyonanin ikinci gününde 15, 18 ve 23 yas erkek ile kadin master kategorisinde sol kol müsabakalari yapildi. Kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyalarini Samsun Vali Yardimcisi Fatih Çidiroglu takdim etti. Sampiyona, 2 Mart Cumartesi günü sona erecek.

Kaynak: İHA