Samet Aybaba Açiklamasi 'Montella, Semih Kiliçsoy'u Yakindan Takip Ediyor'

Besiktas Futbol Takimlari Genel Koordinatörü Samet Aybaba, A Milli Takim Teknik Direktörü Montella’nin, genç futbolcu Semih Kiliçsoy’u yakindan takip ettigini söyledi. Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar ise Semih’in altyapi konusunda bir rol model oldugunu ve 18 yasindaki futbolcuyu olabildigince ellerinde tutmak istediklerini belirtti.

Besiktas Futbol Takimlari Genel Koordinatörü Samet Aybaba ve Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde basin mensuplariyla sohbet toplantisinda bir araya geldi.

Samet Aybaba: "Isimiz çok, yolun basindayiz"

Göreve geldikten sonra yaptiklari çalismalar hakkinda bilgiler vererek sözlerine baslayan Aybaba, "Isimiz çok, yolun basindayiz ama halledecegiz. Birlikte olduktan ve biraz da tecrübe olduktan sonra bu isler olur. Istisare ediyoruz, gelecegi planliyoruz, çalisiyoruz. Kadroyu güçlendirmek birinci hedefimizdi. Altyapiya önem vermek öncelikli hedefimizdi. Çok kafa yorduk, ortaya bir seyler çikmaya basladi.

Sadece sahaya odaklandigimiz zaman disinda da çok seyler çikiyor. Hepsini halletmeye çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Sistem, Türkiye’de çok yanlis isliyor"

Samet Aybaba, devre arasi transfer döneminde hem yetenekli hem de lider özellikli oyunculari kadrolarina kattiklarini dile getirdi. Siyah-beyazli futbol adami, "Hedefimiz Muçi, Al-Musrati gibi oyuncular almak. Sistem, Türkiye’de çok yanlis isliyor. 8-10 yabanci alacagimiza, 2-3 kaliteli oyuncu alacagiz. Bizim çok genç oyuncumuz var, onlari gelistirecek oyuncular lazim. Transfer sezonu bitikten sonra da çalismalara hemen basladik. Ben transfer bitikten sonra Avrupa’da maçlar izlemeye gittim. Hocayla da otuyoruz bu oyuncularla ilgili görüs aliyoruz" cümlelerine yer verdi.

Siyah-beyazlilarin futbol takimlari genel koordinatörü, Cenk Tosun ve Salih Uçan’la da önümüzdeki hafta sözlesme uzatmak için görüsmeye baslayacaklarini belirtti.



"Türk futbolunu bu rakamlarla yönetemeyiz"

Kadrodaki yabanci sayisini azaltmalari gerektigine de dikkat çeken Aybaba, "Elimizde 17 yabanci var. Kaç kisi gidecek, kaç kisi kalacak bunlarla ilgili kafa yoruyoruz. Türk futbolunu bu rakamlarla yönetemeyiz. 12 yabanciya düstü, 17 yabanci var elimizde, ne yapacagiz" diye konustu.

Tesislesme ile ilgili büyük çalismalar yaptiklarinin da altini çizen Samet Aybaba, tüm tesisleri yenileyeceklerini söyledi.



"Imkanlar daha iyi olsa alt yapidaki oyuncular kendini daha yukari çikarir"

Samet Aybaba, Türkiye’de gerek stadyum gerekse de tesis sahalarinin büyük çogunlugunun iyilestirilmesi gerektigini aktardi. Futbol Takimlari Genel Koordinatörü Aybaba, "Sahalarla ilgili federasyon cezai islem uygulayacak ya da bütün sahalari yaptiracak, parayi kulüplerden kesecek. Isteyince yaptiriyorlar. Imkanlar daha iyi olsa alt yapidaki oyuncular da kendini daha yukari çikarir. Semih Kiliçsoy çim sahadan degil, hali sahadan çikti. Arkasindan 6-7 oyuncu daha geliyor. Ama Besiktas alt yapisi su an Fulya’da sentetik çimde çalisiyor. Bu imkanlari düzeltecegiz" dedi.



"Semih Kiliçsoy’u koruyalim"

A Milli Takim Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ni ziyareti esnasinda 18 yasindaki futbolcu Semih Kiliçsoy hakkinda konustuklarindan da bahseden Aybaba, "Semih’i takip ettigini söyledi.

18 yasina gelip, bu kadar gol atan oyuncu yok. Ama korumamiz lazim onu. Elestirirken dogru elestirelim, çok simartmayalim. Onu biz donatiyoruz. Ingilizce dersleri aliyor, styling bulduk, diksiyon dersi aliyor" degerlendirmesinde bulundu.

Samet Aybaba, ayrica hakemlerin Semih Kiliçsoy gibi temasli oyunu seven futbolcularin ikili mücadelelerine daha dikkat etmeleri gerektigini savunarak, "Bizimki çok güçlü, yakalasin ezer geçer. Sadece biraz gelisecek" seklinde konustu.



"Kiralik oyuncularin kulüpleriyle görüsüyoruz"

Valentin Rosier, Jean Onana gibi kiralik giden futbolcularin kulüpleriyle sürekli temas halinde olduklarini da açiklayan Aybaba, "Rosier sakatlandi, 4 hafta olamayacak gibi. Onana fena degil. Gidenler iyi oynasin, konusup anlasalim istiyoruz" diye devam etti.

"Rebic’in performansi çok düsük"

Ante Rebic’in forma sansi bulamamasina yönelik gelen bir soruyu Samet Aybaba, söyle cevaplandirdi:

"Rebic’in performansi çok düsük. Performansi etkileyen mental seyler de vardir. Böyle bir oyuncunun performansinin bu kadar düsük olmasinda bir seyler vardir ama bu hocanin isi."

Besiktas Futbol Takimlari Genel Koordinatörü Samet Aybaba, son olarak da Beykoz’da bulunan arazinin geri alindigini ve artik kulübün mali oldugunu söyledi.



Feyyaz Uçar: "Biz Türk’üz ama dünya takimi olacagiz"

Semih Kiliçsoy’un kuvvetli bir futbolcu oldugundan söz eden Feyyaz Uçar ise, "Son ana kadar ayakta duruyor ama onun karsisinda kendini yere atan oyuncular var. Istanbulspor maçinda ona sari kart aldirtmak için yere atanlar oldu kendini. Semihle ilgili tek eksik sol ayak çalismalari yapmali" dedi.



"Semih’i mümkün oldugu kadar elimizde tutmak istiyoruz"

Siyah-beyazli yönetici, altyapindan yeni Semihler çikarma hedefinde olduklarini dile getirerek, "Semih’i mümkün oldugu kadar elimizde tutmak istiyoruz. Biz Türk’üz ama dünya takimi olacagiz. Alt yapidan birkaç Semih yetistirip, oyuncu satarak alttan gelenlerin önünü açmak istiyoruz. Semih bizim rol modelimiz. Her sene bir Semih çikmaz ama baska mevkilerde bulabiliriz. Alt yapidaki bütün oyunculara ayri bir egitim baslattik. Hepsi özel dersler alacaklar. Her zaman basaramayabilirsiniz ama artik tek tarafli islemeyecek. Sadece al al degil, satacagiz da" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA