Prometeon, A Milli Futbol Takimi'nin Resmi Sponsoru Oldu

Dünyanin endüstriyel ve ticari lastik odakli tek global sirketi Prometeon, A Milli Futbol Takimi’nin resmi sponsorlugunu üstlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Prometeon Türkiye sponsorluk anlasmasinin imza töreni Türkiye Futbol Federasyonu Riva Tesisleri’nde düzenlendi.

Toplantiya Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Prometeon Tyre Group CEO’su Roberto Righi, Prometeon Türkiye, AFME, Rusya, CIS Bölge CEO’su Gökçe Senocak’un yani sira TFF ve Prometeon yöneticileri katildi.

Prometeon, 3 yillik anlasma kapsaminda 2024-2026 yillari arasinda A Milli Erkek Futbol Takimi’nin resmi sponsoru oldu.

Mehmet Büyükeksi: "Prometeon 3 yil boyunca A Milli Futbol Takimimizin resmi sponsoru olacak"

Mehmet Büyükeksi, sponsorlara sadece sponsor çerçevesine degil, is ve çözüm ortagi olarak baktiklarini belirterek, "Prometeon 3 yil boyunca A Milli Futbol Takimimizin resmi sponsoru olacak. Grubunu tarihinde ilk kez lider tamamlayarak, Euro 2024’e katilim hakki kazanan A Mili Futbol Takimimiz, ülke olarak gögsümüzü kabartti. Bu yaz Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda basarili olacagina inaniyoruz. Almanya’yi, Almanya’da yendigimiz hazirlik maçinda tribünlerde bizim taraftarlarimizin çogunlukta oldugunu gördük. Dünyanin en büyük 3 spor organizasyonlarindan biri olan Avrupa Futbol Sampiyonasi’na 2032 yilinda Italya ile ev sahipligi yapacagiz. Prometeon, A Milli Futbol Takimimiza yol arkadasligi yaparak önce 2024 Avrupa Sampiyonasi final turlarini görmeyi, sonrada 2032 yilinda Italya ile ev sahipligi yapmayi ve 2032 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda sampiyon olmayi planliyoruz. Prometeon’a, TFF olarak çok tesekkür ediyorum. Bu is birligimizin hayirli olmasini diliyorum" diye konustu.



Roberto Righi: "Sponsorluklar iletisim ve marka stratejimizin önemli bir parçasi"

Prometeon olarak Türkiye A Milli Erkek Futbol Takimi’nin basarilarina katkida bulunma firsati yakaladiklari için çok mutlu olduklarini söyleyen Roberto Righi, "Sponsorluklar iletisim ve marka stratejimizin önemli bir parçasi. Türkiye Futbol Federasyonu ile is birligimizden büyük mutluluk duyuyoruz. Sporun olmazsa olmazlari olan yetenek, tutku, cesaret ve takim ruhu Prometeon’un da degerlerini temsil ediyor. Türk Milli Futbol Takimi’na Almanya’da düzenlenecek 2024 Avrupa Sampiyonasi’nda basarilar diliyoruz" seklinde konustu.



Gökçe Senocak: "Lastiklerimizin milli takimimizi tasiyan otobüslerde kullanilacak olmasindan mutluluk duyuyoruz"

A Milli Erkek Futbol Takimi’nin sponsoru olmaktan büyük bir gurur duyduklarini vurgulayan Gökçe Senocak, "Prometeon olarak, spora yaptigimiz katkilarin çok degerli olduguna inaniyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yaptigimiz is birligi kapsaminda üç yil boyunca Türkiye A Milli Futbol Takimi’mizin resmi sponsorlugunu üstlenecegiz. Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi’mizde sürdürülebilir ve yenilikçi teknolojiyle gelistirilen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk lastik fabrikasi olan Kocaeli fabrikamizda üretilen Prometeon 02 serisi lastiklerimizin milli takimimizi tasiyan otobüslerde kullanilacak olmasindan da ayrica mutluluk duyuyoruz. Prometeon Türkiye, 75 ülkeyi kapsayan ‘Türkiye-Afrika-Orta Dogu-Rusya-Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin merkez üssü konumunda yer aliyor. Türkiye’ye yatirim bizim için çok önemli. 2017 yilindan bugüne kadar ülkemize fabrika, Ar-Ge ve teknoloji çalismalari için 175 milyon Euro’luk bir yatirim gerçeklestirdik. Sorumluluk sahibi, kalkinmayi hedefleyen, paydaslari için deger olusturmaya amaç edinmis bir yönetim anlayisimiz var. Toplumsal yatirimlar bizim için önemli bir unsur. Türkiye’de egitim ve çevre alaninda yaptigimiz yatirimlarin yanina simdi de sporu ekliyoruz. 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi’na grup lideri olarak katilacak olan A Milli Futbol Takimi’miza basarilar diliyoruz. Böyle degerli is birlikleri 40 yilda bir olur, ender olur dedik ve biz de imza törenini dört yilda bir olan 29 Subat’a denk getirdik" ifadelerini kullandi.

Vincenzo Montella: "Avrupa’da önemli basarilara imza atmayi ümit istiyoruz"

Kendisi için büyük mutluluk ve onur oldugunu aktaran Vincenzo Montella, "Dost iki ülke sadece kültürel olarak yakinlikla kalmiyoruz ayni zamanda is hayatina hep daha fazla yakinlasiyoruz. Ayni zamanda 2032’yi birlikte organize edecek olmak da önemli bir hedef. Bu hedefe ulasmis olmak beni mutlu ediyor. Ayni zamanda otobüslerimizin lastiklerinin de emniyette olacagi kesin. Avrupa’da önemli basarilara imza atmayi ümit istiyoruz. Lider olarak grubu bitirdik ama bu geçmis, gelecege bakmaliyiz. Hayallerimiz, arzularimiz ve heveslerimiz olacak. Bunlar için siki çalismayiz. En üst düzeyde olmaliyiz. Avrupa Sampiyonasi en üst düzey müsabaka. Türk halkinin ihtiyaçlarina karsilik verecegiz. Almanya’da sayilari çok fazla. Istikrarla yürümek sürdürecegiz. Dünya Kupasi’na da prometeon ile yürümek isteriz. En yakinindan baslayarak devam edecegiz. Çok mutluyum" açiklamasinda bulundu.

Real Madrid’de forma giyen Arda Güler’in durumunun sorulmasi üzerine Montella, "Ben her biriyle temastayim. Arda’yi da ziyaret ettim. Çalisma arkadaslarimiz da ziyaret etti. Evet çok az oynuyor. Ümit ediyorum ki artik bundan sonra oynayabilsin. Çok yetenekli bir oyuncu. Onu dikkatle takip ediyoruz. Fiziksel olarak da durumunu takip ediyoruz. Sadece 20+3 oyuncu davet etme imkanimiz var. Fiziksel olarak kim iyi durumdaysa biraz da maç oynamissa onlari davet etme imkanimiz olacak" diye cevap verdi.

Imza töreni toplu fotograf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: İHA