Kastamonuspor, Denizlispor Maçinin Hazirliklarini Sürdürüyor

TFF 2. Lig’de liderlik mücadelesi veren Kastamonuspor, hafta sonu karsilasacagi Denizlispor maçinin hazirliklarini yogun bir sekilde sürdürüyor. Kastamonuspor Teknik Direktörü Firat Gül, Denizlispor’un zorlu ve genç bir takim oldugunu belirterek, “Nasil kazanilmasi gerekiyorsa o sekilde oynayip galibiyete ulasacagiz” dedi.

TFF 2. Lig Kirmizi Grup’ta sampiyonluk mücadelesi veren ve ligin ikinci yarisina istedigi gibi baslayamayan Kastamonuspor, yeni hocasi Firat Gül’ün nezaretinde hafta sonu karsilasacagi Denizlispor maçinin hazirliklarini sürdürüyor. Ismail Dikmenli Tesisleri’nde taktiksel agirlikli gerçeklestirilen idmanda hafta sonu Menemen FK karsisinda alinan galibiyet sonrasinda oyuncularin neseli tavirlari dikkatlerden kaçmadi. Kastamonuspor’un Teknik Direktörü Firat Gül ise, sik sik oyunculariyla toplantilar yaparak yeni oyun planlarindan bahsederken, antrenmanlarda da istedigi oyun taktiklerini çalistirdigi görüldü.

Yeni hocasi Firat Gül ile çiktigi ilk karsilasmada Menemen FK’yi 1-0 yenerek galibiyete ulasan Kastamonuspor, Denizli Atatürk Stadyumu’nda 2 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da karsilasacagi Denizlispor’u da yenerek, galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

“Menemen’i sahamizda yenerek lige tekrar tutunduk”

Menemen FK’yi yenerek ligde liderlik noktasinda önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyleyen Kastamonuspor Teknik Direktörü Firat Gül, “Kritik bir dönemde takimin basina geldik. Menemen maçi bizlerin kirilma maçlarindan bir tanesiydi. Çünkü liderlik mücadelesinde üstümüzde bulunan takimlarla bir anda puan farki açilip kopabilirdik. O yüzden bütün stratejimiz maçi kazanma üzerine kurulu oldu. Oyunun hem savunma hem de hücum tarafinda tamamiyla duran toplar dahil maçi kazanma üzerine bir strateji ile çiktik. Çünkü Menemen maçinin bizleri tekrar diriltecegine inandik. Su anda 7 puanlik bir avantajimiz yok. Bu avantajimizi kaybetmis durumdayiz. Menemen’i sahamizda yenerek lige tekrar tutunduk, kupanin bir tarafindan tekrar tuttuk. Insallah sezon sonunda da istedigimiz hedefe ulasacagiz. Oyuncularimizin bu stratejiye olan uyumlari, taktiksel anlamda sadakati, sahaya getirmis olduklari coskulu ruhu, bunlarin hepsi bizleri galibiyete tasiyan noktaydi. Bazen maçlari kazanabilirsiniz bazen de kaybedebilirsiniz ama bu ruhtan vazgeçemezsiniz. Insallah bizleri hedefe götürecek olan da bu diye düsünüyorum” dedi.



"Nasil kazanilmasi gerekiyorsa o sekilde oynayip galibiyete ulasacagiz”

Denizlispor’u da yenerek galibiyet serisini sürdürmek istediklerini belirten Gül, “Denizli takimi genç, dinamik, tecrübeli bir takim. Iyi mücadele ediyorlar. Gayretli oynuyorlar, tabii ki bazen sanssiz goller de yiyebilen bir takim. Rakibi kim olursa olsun direnebilen bir takim, play-off oynayan bazi takimlar Denizli deplasmaninda takildilar. Bizim için zor bir maç olacak. Kolay degil, hiçbir maç oynamadan kazanilmiyor. Bizler bu maçta da nasil kazanilmasi gerekiyorsa o sekilde oynayip galibiyete ulasacagiz” diye konustu.



“Daha siki çalisip, takimima katki saglamayi çok istiyorum”

Takima katki saglamayi istedigini belirten Kastamonuspor’un forvet oyuncusu Yusuf Türk ise, “Bizler için Menemen FK maçi çok önemliydi. Bu karsilasmadan üç puan aldigimiz için mutluyuz. Ilk devreyi 7 puan önde kapatmistik ama maalesef ikinci devre biraz skor bulmakta güçlük çektik. Puan tablosunda geriye düstük ama ben, hem takim arkadaslarima hem de hocalarima inanip güveniyorum. Bir seri yakalayip, bu haftadan itibaren tekrardan liderligi geri alacagimiza inaniyorum. Birkaç haftadir gol atamiyorum. Performansimda su anda kendi açimdan bir düsüklük oldugunu hissediyorum ama daha siki çalisip, ilk yaridaki formumu yakalayip, takimima katki saglamayi çok istiyorum” seklinde konustu.



“Sezon sonunda sampiyon Kastamonuspor olacak”

Liderlik noktasinda yarista olduklarini ve Menemen FK maçiyla bunu da gösterdiklerini anlatan Timur Temeltas da, “Ikinci yari itibariyle kötü bir gidisatimiz oldu. Iyi bir avantaj elde etmistik, 7 puanlik bir avantajimiz vardi, bunu kaybettik ama futbolda olabilecek seyler bunlar. Önemli olan bunlari toparlamak ve dersler çikarmak. Futbol acimasiz bir oyun, son düdüge kadar, son maça kadar hiçbir sey ilan edilmemis. Bunu maalesef aci bir sekilde tattik ama geride kalmis hikayeler bunlar artik. Yeni hocamizla birlikte çikisa geçmek istedik. Bunun için de Menemen FK maçini hedef belirledik. Bu maçi da güzel bir sekilde oyun ortaya koyarak yendigimizi düsünüyorum. Tüm takim arkadaslarimi tebrik ediyorum, gerçekten çok güzel ve önemli bir galibiyet elde ettik. Hem kendimize hem de sehrimize yeniden coskuyu, istek ve arzuyu tekrardan kattigimizi düsünüyorum. Önümüzde daha çok zorlu maçlar var, zorlu bir periyoda girecegiz. Hafta içinde ve hafta sonlarinda zorlu maçlar oynayacagiz. Herkese bu karsilasmalarda ihtiyacimiz olacak, bunu da hocamiz toplantida dile getirdi. Önümüz açik, bizler yarista variz. Menemen maçinda bunu net bir sekilde gösterdigimizi düsünüyorum. Sezon sonunda sampiyon Kastamonuspor olacak insallah. Bundan kimsenin süphesi olmasin” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA