Kar Firtinalari Valilik Kupasi'nda Sampiyonlar Belli Oldu

Kayseri Valiligi öncülügünde bu yil ilki düzenlenen ’Kar Firtinalari Valilik Kupasi’ kayak yarismalari final müsabakalari 400 gencin katilimiyla yapildi.

Erciyes Hacilar Kapi’da 300’e yakin sporcunun katildigi final müsabakalarinin ardindan yarismayi kazananlar belli oldu. Düzenlenen ödül töreninde konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, uluslararasi yarismalarda basarili olunmasi için çalismalarin sürecegini aktararak; "Valimiz himayelerinde baslatilan ’Kar Firtinalari’ projesinin ilkini gerçeklestirilmenin mutlulugunu yasiyoruz. Bugün 400’e yakin sporcuyla basta tesvik olmak üzere .çesitli kategorilerinde yapmis oldugumuz Kayseri’nin belki de ilk büyük organizasyonunu bugün gerçeklestiriyoruz. Kayseri’nin sembolü dagciliktir, kis sporlaridir. Bu vesileyle basta kis sporlarinda valimizin proje talimatiyla birlikte antrenör arkadaslarimizin basta birçok semtteki dezavantajli gençlerimizi kis sporlarina kazandirmak üzere baslatmis bulundugumuz çalismalarda bugün 100’leri geçen sporcu altyapisina kavustuk. Bu vesileyle amacimiz tabi ki burada önemli olan altyapi sporuyla birlikte basta olimpik spor yarismalarinda basarili olmalari adina çalismalarimizi sürdürecegiz. Tohum sporcular olarak sporcularimizi yetistirecegiz. Insallah uluslararasi arenalarinda da ’Kar Firtinalari’miz çok hizli bir gelisimle önümüzdeki yillarda al bayragimizi göndere çektirecektir. Insallah bunun da mutlulugunu hep birlikte yasayacagiz" dedi.



"Kayagi en iyi yapmasi gereken Kayseri’nin kendi çocuklari"

Programa katilan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, sporcular arasindan sampiyonlar çikacagini ifade ederek; "Özellikle bu projeyi çok önemli buluyorum. Il müdürümüz böyle bir projeyi yapmak istediklerini bana söyledigi andan itibaren gerçekten büyük bir heyecan yasadim. Aslinda biz Kayseri’de büyük bir spor seferberligi baslattik. Hem gençlik spor müdürlügümüzün tesislerinde hem de ERVA Spor Okullari’nda ’her mahalleye bir spor okulu açacagiz’ diye baslattigimiz kampanyayla 6 bin lisansli sporcuya ulastik. Ama Kayseri’nin simgesi kis sporlari, kayak. Bu kayagi en iyi yapmasi gereken Kayseri’nin kendi çocuklari. Buradan sampiyonlar çikartacagiz. Buradan disiplinli, ahlakli ve Türkiye’yi temsil eden iyi sporcular çikartacagiz. Bunlari antrenörlerimiz sayesinde, ögrencilerin pesini birakmayan, onlari bu ise tesvik eden veliler sayesinde basaracagiz. Bu daha baslangiç. Önümüzdeki sene gençlik spor müdürümüz bize ne sürprizler gelistirecek, bambaska bir noktaya tasiyacak. Ama Kayseri’nin ’Kar Firtinalari’ni en kisa sürede uluslararasi yarismalarinda görecegiz diye ümit ediyorum" diye konustu.

Konusmalarin ardindan çesitli kategorilerde dereceye girenlere ödülleri protokol tarafindan takdim edildi.

Kaynak: İHA