Ismet Tasdemir Açiklamasi 'Hakemlerin Kendine Çeki Düzen Vermesi Lazim'

Bodrum FK Teknik Direktörü Ismet Tasdemir, ligde hakemlerin hatali kararlar verdigini söyleyerek, "Hakemlerin kendine çeki düzen vermesi lazim çünkü biz ayni yolda giden insanlariz. Onlarsiz biz, bizsiz de onlar olmuyor. Insallah bir an önce toparlanirlar" dedi.

Trendyol 1. Lig’in 25. hafta mücadelesinde Bodrum FK, Cumartesi saat 13.30’da ligin güçlü takimlarindan Eyüpspor’u konuk edecek. Ismail Altindag Yaliçiftlik Tesisleri’nde karsilasmanin hazirliklarini sürdüren Bodrum ekibinde, sakatligi bulunan Erkan maçta forma giyemeyecekken, Süleyman’in ise durumunun maç günü netlik kazanacagi belirtildi. Kart cezali Ahmet Aslan’da Eyüpspor karsisinda forma giyemeyecek. Ligde play-off hattinda 42 puanla 4. sirada bulunan yesil-beyazli ekip, zorlu rakibi karsisinda 3 puan alip zirve yarisindaki iddiasini sürdürmek istiyor.

"Hakemler adina çok üzgünüm"

Geçen hafta Çorum FK maçindaki hakem kararlarini degerlendiren Bodrum FK Teknik Direktörü Ismet Tasdemir, "Özellikle bu zamanda ligin sonu yaklasirken hiçbir maçin önüne hakem kararlarinin geçmemesi lazim. Maalesef hangi maçi seyrederseniz seyredin veya hangi maçin skoruna bakarsaniz bakin maçtan sonra sadece hakem kararlari konusuluyor. Hepimiz insaniz, evet hakemlerimiz hata yapacak bunu hep söylüyoruz ama hatalarin çok afaki sekilde olmasi ve sadece bize degil hemen hemen her takima bu yapiliyor. Ayni kurallar geçerli bu kurallarin farkli sehirlerde farkli sekilde yorumlanip sahaya sürülmesi artik futbol severlerde sikinti olusturmaya basladi.

Bu hafta biz haksizliga ugradik ama bir hafta önce de Sakarya’da rakibimiz Çorum FK’ya oldu. Her hafta baska birine ve bunun önüne geçemez olduk. Futbolun çok basit kurallari var ve bunlari dogru bir sekilde uygulamak var. Bu kurallarin hakemlerin istek ve tercihine göre degistirilmesi kabul edilir bir sey degil. Hakemler adina da çok üzgünüm çünkü her hafta onlar konusuluyor. Hakemlerin kendine çeki düzen vermesi lazim çünkü biz ayni yolda giden insanlariz. Onlarsiz biz, bizsiz de onlar olmuyor. Insallah bir an önce toparlanir. Futbol kurallari belli sezon basinda gelip bize yeni kurallarla alakali bilgiler veriliyor. Bize bu bilgiyi veren hakemlerimiz ayni bilgiyi yanlis derecede degerlendiriyor. Hadi sahadaki hocalarimiz görmedi. Olabilir insanlik hali ama VAR’in basinda, televizyonun basinda defalarca seyreden hakemlerimiz de görmüyor veya degerlendirmiyor. Gidisat iyi degil Süper Lig dahil 1. Lig ve alt liglere indigimizde orada görüntü de yok neler olabildigini hayal edemiyorum" dedi.



"Eyüpspor maçina çok iyi hazirlaniyoruz"

Eyüpspor karsilasmasi hakkinda da konusan Tasdemir, "Bu haftaki maç çok zor. Kadro kalitesi ve oyun gücü olarak ligimizin en iyi takimiyla oynuyoruz. Takim kadrosu ve sahaya sergiledikleri oyun bence çok muazzam ki karsiligini da aliyorlar. Ligimizde erken haftalarda bence sampiyon olma ihtimalleri yüksek. Çok artilari var, gerçekçi olmak lazim. Bizim de kendimize göre bu tarz maçlarin üstesinden gelebilme özelligimiz var. O zorluga göre hazirlaniyoruz, terimizin son damlasina kadar savasip bu maçtan maglup olmadan ayrilmak istiyoruz, bir de galibiyet olursa bizim için çok önemli bir galibiyet olur" diye konustu.

Takimin genç yildizlarindan Cenk Sen ise "Verilmeyen penaltilara çok üzüldük, böyle hatalar ligin gelecegini belirliyor. Yapacak bir sey yok, maçimizi kaybettik, önümüzdeki maçlara odaklanacagiz. Eyüpspor ligin iyi takimlarindan biri ama eksik yanlari var. Takim olarak buna çalisiyoruz ve eksik yanlarindan vurmaya çalisacagiz. Taraftarlarimizin önünde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisacagiz. Umarim galip gelen taraf biz oluruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA