Gençlik Ve Spor Bakani Bak, Sporcularla Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Sincan Ankara Spor Kompleksi’ni incelemesinin ardindan Eryaman Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezi (TOHM) ve Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda sporcularla bulustu.

Gençlik ve Spor Bakani Bak, insaati devam eden Sincan’daki spor kompleksinde bir dizi incelemelerde bulundu. Daha sonrasinda 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na Eryaman’da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezi (TOHM) hazirlanan sporculari ziyaret etti. Burada Sporcu Sagligi Merkezi’nde bilgiler alan Bakan Bak, milli sporcularin tesis içinde geçtigi çesitli testlerin, basarilarinda önemli rol oynadigini vurguladi.

Bu merkezde çalismalarini sürdüren para masa tenisçiler, para aticilari da ziyaret eden Bak, sporcularla sohbet etti. Osman Askin Bak, çalismalarini Eryaman TOHM da yapan modern pentatloncu milli sporcu Ilke Özyüksel ile olimpiyat sampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli’yle de görüstü ve milli sporculardan 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’nda madalya bekledigini iletti.

Bakan Bak, TOHM’daki ziyareti sirasinda havali ve atesli atis poligonunda aticilik da yapti.

"Türk sporu, tesis anlaminda dünyada üst seviyede"

Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Karate Sampiyonasi’ni izleyen Bakan Bak, bir süre müsabakalari takip etti. Bakan Bak, buradaki konusmasinda, karate bransinda Türkiye’nin her zaman üst siralarda oldugunu hatirlatarak su ifadelere yer verdi:

“Dünya ve Avrupa sampiyonluklarini hep beraber yasadik. Türk sporunda büyük bir tesislesme var. Bu salonu da Turgut Altinok’la yaptik ona da tesekkür ediyorum. Yine onunla beraber çalisan Zafer Baskan’a da tesekkür ediyorum. Türk sporu, tesis anlaminda dünyada üst seviyede. Yeni yatirimlar da devam ediyor. Haltercilerimiz, güresçilerimiz bu ay madalyalar aldi. Serbest Güres Milli Takimimiz 31 yil sonra Avrupa sampiyonu oldu. Karatecilerimize de Avrupa sampiyonasinda basarilar diliyorum. 2024 Paris’te de sporcularimiz madalyalar alacak. 2020 Tokyo’da karatecilerimiz çok iyi isler yapti ama IOC’nin karariyla Paris 2024’te karate bransi yok. Hepimizin görevi Türk sporunu Avrupa’nin ve dünyanin zirvesine çikarmak. Bu yatirima dünya ve olimpiyat sampiyonlari yakisir.”

Kaynak: İHA